NANIJELA ŠTETU VLADI / 'Nisam učinila ništa nemoralno'

Mirela Holy komentirala je za RTL svoju ostavku. Istaknula je kako se nada da će nadležne institucije do kraja raščistiti kako je mail dospio u javnost.

7.6.2012.
21:42
VOYO logo

Ministrica zaštite okoliša MirelaHoly podnijela je ostavku, a razlog je skandal s intervencijom u HŽ-u gdje je tražila po stranačkoj liniji da se sačuva radno mjesto tajnici direktora.

"Ništa nemoralno nisam napravila, ali to nisam smjela učiniti na funkciji ministrice. I kao zastupnica sam slala preporuke za razne ljude, ali nikad nisam vršila pritisak da se nekoga zaposli", komentirala je za RTL svoju ostavku Mirela Holy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je i da je premijer Milanović prihvatio njenu ostavku te da se prema njoj ponio korektno.

Na pitanje da li joj je žao što je poslala sporni mail, istaknula je da jest, zbog činjenice da je nanijela političku štetu Vladi. Nada se i da će nadležne institucije do kraja raščistiti kako je mail dospio u javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Facebook stranici Vlade RH ranije je objavljeno je i službeno priopćenje ministrice koje donosimo u cijelosti.

Poštovani predsjedniče Vlade gospodine Milanoviću,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

podnosim ostavku na funkciju ministrice zaštite okoliša i prirode slijedom činjenice da sam svojim nepromišljenim e-mailom gospodinu Reneu Valčiću, predsjedniku Uprave HŽ Holdinga, nanijela političku štetu Vladi Republike Hrvatske.

S poštovanjem,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mirela Holy

Naime, Holy je željela spasiti suprugu stranačkog kolege, HeidiMaziju, od otkaza u HŽ-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga je uputila pismo predsjedniku uprave HŽ-a ReneuValčiću te zatražila da se Heidi ne uruči otkaz ili njezin premještaj na drugo radno mjesto.

"Kontaktirao me naš stranački kolega čija supruga Heidi radi na mjestu poslovne tajnice u uredu predsjednika uprave HŽ Holdinga. Obraćam Vam se jer je Heidi stekla dojam da ju se pogrešno veže uz Rogožarovo političko imenovanje te se boji da ćete zbog toga s njom raskinuti ugovor o radu. Molim Vas da razmotrite mogućnost zadržavanja gospođe Heidi u HŽ-u na nekom drugom radnom mjestu", stajalo je u spornom pismu ministrice Holy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, ministrica smatra kako je Heidi u nemilosti iz razloga što je imenovana za vrijeme vladavine HDZ-a. Ipak, Valčić nije prihvatio savjet ministrice Holy koja je kazala kako se tu ne radi o političkom lobiranju već ljudskoj intervenciji.


Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo