je li vama tu nešto sumnjivo? / Pogledajte zašto Čačiću 'smrdi' studija Mirele Holy

'Postoje studije koje se rade profesionalno i studije koje se rade besplatno. A čim je nešto besplatno, vjerujte mi, meni je jako sumnjivo. There's no free launch', slikovit je bio prvi potpredsjednik Vlade.

12.6.2012.
11:45
VOYO logo

Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić najavio je kako projekti Ombla i Plomin moraju ići dalje, iako je sporno građenje hidroelektrane pokraj Dubrovnika za vrijeme ministrice Mirele Holy ocijenjeno kao negativan projekt.

Tek što je Mirela Holy dala ostavku, prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić je najavio kako projekti "Ombla" i "Plomin" idu dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji o energetici u utorak Čačić je kazao kako je interes ulagača za energetskim projektima u Hrvatskoj ogromna te će Vlada uskoro donijeti odluku o nastavku već spomenutih projekata.

"Nužno je da do 2020. uložimo 15 milijardi eura u energetiku, od čega smo od 2009. do danas već trebali imati uloženih 4 milijarde. Nama je ostalo za uložiti preko 12 milijardi zato jer smo zakazali", kazao je prvi poduzetnik Milanovićeve Vlade, koji je sa smijenjenom ministricom imao konflikt na samom početku mandata.

Zanimljivo je kako je Holy samo dan prije nego što je smijenjena poslala u Vladu iz Ministarstva zaštite okoliša revizijska izvješća studije utjecaja na okoliš vezane za gradnju hidroelektrane Ombla.

Od četiri revizorska izvješća samo je jedno pozitivno dok su se tri odredila negativno prema gradnji podzemne elektrane pokraj Dubrovnika. Međutim, Čačić je u svom stilu izjavio kako sumnja u kvalitetu te studije jer je bila 'besplatna'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ni studije nisu iste, postoje studije koje se rade profesionalno i studije koje se rade besplatno. A čim je nešto besplatno, vjerujte mi, meni je jako sumnjivo. There's no free launch. Ne postoji zelena studija koja se smije takvom zvati za 900 milijuna kuna investiciju koja se radi besplatno. Ili ništa ne valja, ili se radi o nečijem interesu. Pa jedna od tih studija je takva. Vlada mora odlučiti što je što, vjerujem da će dobro odlučiti", komentirao je Čačić.

Osim toga, ministar gospodarstva je dodao kako je 'dosta vrtićkih fora i da Ombla i Plomin moraju ići dalje'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve ove izjave i odluke dobivaju sasvim novo značenje kada se uzme u obzir nagađanje kako je Mireli Holy 'namjestio' netko baš iz njene Vlade te njena priznanja kako je dobivala prijetnje smrću ukoliko krene u radikalne promjene.

Naime, ona je za Jutarnji kazala kako dobila pismo u kojem je pisalo: "Reciklirat ćemo te, baciti u peć i spaliti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo