PONOVNO SVE POREKAO / Paravinja tvrdi da nije ubio Antoniju Bilić

Dragana Paravinju BiH je izručila Hrvatskoj gdje je u svom prvom iskazu u subotu negirao sva kaznena djela za koja ga se tereti, kao i da je ubio nestalu Antoniju Bilić.

23.7.2011.
18:25
VOYO logo

ZAGREB - Dragan Paravinja izjavio je u subotu poslijepodne pred istražnim sucem Županijskog suda u Šibeniku da nije ubio 17-godišnju Antoniju Bilić i da ne zna gdje je ona.

Paravinjin branitelj po službenoj dužnosti Branko Baica kazao je kako je njegov klijent pred istražnim sucem Igorom Ninićem 'okolnosno opisao svoje kretanje spornih 7. i 8. lipnja'. Dodao je da Paravinjine izjave i sve što je iznio u svoju obranu policija treba provjeriti.

Paravinja ostaje u pritvoru jer je na snazi rješenje o provođenju istrage, a sud će nastaviti s izvođenjem dokaza u ponedjeljak.

Upitan je li zatraženo proširenje istrage u slučaju nestanka maloljetnice, Baica je kazao kako će istražni sudac o tome odlučiti početkom idućeg tjedna. Dodao je kako će o detaljima slučaja moći više reći tek nakon što u ponedjeljak dobije uvid u spis.

Antonija Bilić, maloljetna djevojka iz mjesta Kričke kod Drniša, posljednji je put viđena 7. lipnja ujutro dok je na čikolskom mostu u Drnišu ulazila u kamion koji je vozio osuđeni silovatelj Paravinja. On je nakon uhićenja u BiH policajcima u Banjoj Luci priznao da je zadavio 17-godišnju djevojku i njezino tijelo bacio u jezero na rijeci Krki, ali je potom pred Sudom BiH opovrgnuo taj iskaz, kazavši da je iznuđen batinama.

Vlasti BiH su ga u petak privremeno izručile Hrvatskoj, gdje ga se sumnjiči za ubojstvo Antonije Bilić i pokušaj silovanja djevojke kod Omiša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo