to je presmiješno / 'Assange je optužen jer mu je pukao kondom!'

Image
Foto: PIXSELL

Iako Ekvador još uvijek nije donio odluku hoće li pružiti azil najpoznatijem zviždaču na svijetu, Julianu Assangeu, ekvadorski ministar vanjskih poslova rekao je da su optužbe za silovanje i seksualne napade protiv Australca jednostavno presmiješne.

5.7.2012.
9:02
PIXSELL
VOYO logo

Ekvadorski ministar vanjskih poslova Ricardo Patino izjavio je kako su optužbe za silovanje i seksualne napade protiv osnivača WikiLeaksa, Juliana Assangea, jednostavno presmiješne.

"Assange je optužen jer mu je pukao kondom", komentirao je ministar izjavu jedne od navodnih žrtava ovog australskog hakera.

Assange se trenutno nalazi u veleposlanstvu Ekvadora u Londonu te čeka hoće li mu ta zemlja dati politički azil.

Naime, britanski sud je odobrio izručenje osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea Švedskoj gdje je optužen za seksualne prijestupe, odbacivši argumente da bi se izručenjem prekršila njegova ljudska prava.

Odvjetnici su se usprotivili toj odluci suda jer smatraju da u Švedskoj njihov klijent neće imati pravedno suđenje.

Švedski tužitelji žele ispitati Assangea o optužbama za seksualno zlostavljanje koje on poriče, a koje su protiv njega podigle dvije volonterke WikiLeaksa.

Jedna tvrdi da ju je Assange, koji je razbjesnio SAD objavom tisuća povjerljivih diplomatskih bilješki na svojoj internetskoj stranici, seksualno napastovao tako što se nije obazirao na njezin zahtjev da tijekom seksa koristi kondom.

Druga žena tvrdi da je Assange s njome imao spolni odnos dok je spavala i da također nije koristio zaštitu.

Tijekom trodnevnog iznošenja obrane početkom veljače, Assangeovi odvjetnici tvrdili su da mu u Švedskoj nije zajamčeno pošteno suđenje i da švedski tužitelji nisu pravilno postupili podnoseći zahtjev za izručenje 39-godišnjeg australskog kompjutorskog stručnjaka. Upozoravali su da bi na kraju mogao završiti u SAD-u, gdje mu prijeti smrtna kazna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo