NOVI DETALJi / Tijelo Hrvoja Turibaka nađeno u obliku pentagrama!

Image
Foto: Jutarnji list

"Iskusni kriminalac ili čovjek koji dobro zna kriminalistiku ubit će u stanu u kojem živi. Tu je istovremeno najviše njegovih tragova, ali i najmanje tragova koji mogu poslužiti kao dokaz", kazao je Zlatko Klišanić, umirovljeni krim policajac.

14.7.2012.
11:35
Jutarnji list
VOYO logo

Tijelo Hrvoja Turibaka članovi policijske ekipe za očevide pronašli su u oblika pentagrama, prenosi Jutarnji list.

Iako je ovaj oblik tijela nakon smrti poprilično neuobičajen, to također ne mora ni značiti da je netko nakon ubojstva namjestio tijelo u taj položaj.

Umirovljeni krim policajac, Zlatko Klišanić, koji je u karijeri radio i kao šef ekipe za očevide PU zagrebačke, za Jutarnji je kazao kako on ne smatra kako je riječ o ubojstvu na mah ili pak zločinu iz mržnje. Prema njemu, motiv bi bila osveta.

"Teoretski je moguće da je netko ušao u stan uz pomoć originalnog ključa, ne nadajući se da će unutra zateći Hrvoja. To što je tijelo nađeno u sobi ne znači da je žrtva tamo zadobila smrtonosne ozljede. Možda je u agoniji oteturala nekoliko koraka", kazao je Klišanić, koji je tijekom svoje karijere sudjelovao u više od osam tisuća očevida.

Također je dodao kako iz iskustva zna da samo verzirane ubojice ubijaju u svom stanu.

"Iskusni kriminalac ili čovjek koji dobro zna kriminalistiku ubit će u stanu u kojem živi. Tu je istovremeno najviše njegovih tragova, ali i najmanje tragova koji mogu poslužiti kao dokaz. Ono što sigurno mogu reći na temelju iskustva jest to da bez pronađenog oružja i otkrivenog motiva - nema kazne za počinitelja. Ne radi se o savršenom zločinu, već o činjenici da ne postoje savršeni istražitelji niti savršene metode. Primjer je poligrafsko ispitivanje, čiji su rezultati nepouzdani", izjavio je za Jutarnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo