VODENI VAL IZ AUSTRIJE / Panika u Međimurju: Stanovnicima prijeti nabujala Mura!

Uzbuna i u Međimurju - ali zbog poplava. Vodostaj Mure popeo se na 464 centimetra, pa je proglašeno izvanredno stanje. U Svetom Martinu na Muri zbog nabujale rijeke zatvoren je granični prijelaz, a voda prijeti i kućama.

23.7.2012.
18:59
VOYO logo

Mura je polako krenula u dvorišta - i opasno se približila garažama. No, stanovnike Murskog Središća nije strah - vjeruju da do kuća neće doći.

Probleme je u Međimurje donio vodni val koji je stigao iz Austrije i Slovenije. U 3 sata ujutro proglašene su izvaredne mjere obrane od poplava.

Kasno poslijepodne Mura je porasla pet centimetara pa su kuće bile u opasnosti.. Rijeka je porasla na opasnih 461 centimetar. Župan je zato proglasio izvanredno stanje, iako službe spašavanja uvjeravaju da ljudi i kuće i dalje nisu u opasnosti. Oni nastavljaju bitku koja traje od jučer ujutro. Izgradili su zečje nasipe i ispumpavaju kanalizaciju.

Gračni prijelaz u Svetom Martinu na Muri je zatvoren jer se rijeka izlila na prilazne ceste. No, svi se nadaju da je problemima kraj, i da će nakon 2 dana rasta, vodostaj početi padati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo