UBOJSTVO NA MARJANU / Za ubojicom se traga i u Kanadi, Americi i Meksiku

Ni točno tri tjedna nakon smrti Meksikanke Selene Macedo na splitskom Marjanu, nije pronađen njezin ubojica. Policija je ispitala dvjesto osoba, tridesetak je privedenih, ali unatoč tome i pronađenom DNK, pravog pomaka u istrazi nema. Glavni ravnatelj policije nije želio komentirati ni informacije da je na tom području u dresu viđan jedan Novosađanin zanimljiva nadimka.

12.9.2012.
18:43
VOYO logo

Hrvatska policija dobila je informaciju o osobi iz Novog Sada koja je ovoga ljeta nosila dres nogometnog kluba Milan pronađen u ruksaku nedaleko od mjesta ubojstva Meksikanke SeleneMargariteGracianoMacedo na splitskom Marjanu te je od srbijanske policije zatražila provjeru te osobe, doznaje se u hrvatskom MUP-u.

"Imamo informacije o navedenoj osobi i od kolega iz Srbije zatražili smo određene provjere", potvrdila je Hini Helena Biočić iz MUP-ovog Ureda za odnose s javnošću koja nije željela otkriti više pojedinosti o identitetu muškarca koji je ovoga ljeta viđen na više lokacija u Splitu, a kojega se povezuje sa zločinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da je riječ o Novosađaninu nadimka Reksi navodno je otkrio dres. No, je li dres Milana zaista vrući trag, policija još ispituje.

"Mi provjeravamo svaku informaciju koju dobijemo, a tako i ovu informaciju koju smo dobili za Srbiju. Svakodnevno se čujem i sa direktorom Srbije, moj pomoćnik se čuje i sa krim policijom Bosne i Hercegovine", rekao je VladoDominić, glavni ravnatelj policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, neslužbeno, ovaj restoran policija još češlja, a navodno su već pronašli ispise računa koje je Novosađanin platio karticom. Ne žele otkriti znaju li tko je muškarac, koji se na splitskim Ovčicama navodno i kupao, a onda na Marjanu svirepo ubio djevojku. No istraga očito nekamo dovodi.

Navodno 40-godišnjak iz Novog Sada crne puti i crne kose prije brutalnog ubojstva kupao se na plaži ispred jednog kafića, no očito se ni po čemu nije isticao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, policija ima ubojičine otiske prstiju i DNA, a osim u Europi, za ubojicom se traga i u Kanadi, Americi i Meksiku. Iako je ispitano oko 200 ljudi, ubojica još nije otkriven, pa policija i dalje traži pomoć.

"30 osoba smo priveli na kriminalističku obradu, a sve to zahvaljujući građanima koji su nam dosada dosta informacija dali, odnosno dojavili. Ja se ovim putem želim njima zahvaliti i tražim od njih ako imaju kakve informacije da nam se jave", rekao je Dominić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li vlasnik dresa Milana, koji je pronađen blizu mjesta brutalnog ubojstva, zaista ubojica mlade Meksikanke, još se ne zna. Tko god da je to učinio, još je na slobodi.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo