DRUGI DAN BOJKOTA / Hoće li Hrvatsku opet pregaziti blokade i prosvjedi?

Drugi dan nastavlja se i bojkot mljekara. Pokazali su da misle ozbiljno pa su sto tisuća litara mlijeka umjesto prerađivačima, poslali na njive nedaleko od Đakova. Za četvrtak najavljuju blokadu granica i uvoza mlijeka.

23.10.2012.
19:10
VOYO logo

Sto tisuća litara mlijeka iz desetak cisterni - bačeno je u propast. Najvećim prolijevanjem dosad, nedaleko od Đakova, vlasnici farmi poručili su - ne odustaju.

Bojkot se širi, pridružuju mu se i nove županije. A ako sutra na Savjetu za mlijeko ne postignu dogovor oko otkupne cijene mlijeka od 4,05 kuna - u četvrtak blokiraju granice.

Svoje mlijeko, dok ne postignu dogovor s ministarstvom i industrijom, kažu, radije će dijeliti i prolijevati. Jer njima litru mlijeka u najboljem slučaju otkupe za 2,10 kuna, a građani razvodnjeno u trgovinama plate tri puta više.

Na prosvjede zbog uništavanja proizvodnje domaćeg mlijeka, kažu, imaju pravo. A ministra pozivaju da zadrži seljake na selu, a ne novac u rukama industrije. Iako i tu ima problema.

Dan uoči sastanka u ministarstvu - mljekari sve glasniji, a ministarstvo i industrija argumente čuvaju za sutra. Kažu tek - podbačaj u otkupu mlijeka danas je veći od jučerašnjih osam posto, jer se bojkot osjetno širi.

Slijedi li repriza veljače? Hoće li Hrvatsku pregaziti blokade i prosvjedi? Odgovor će se znati  - u srijedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo