UOČI PREMIJEROVA POSJETA VATIKANU / HDZ nije za izmjene Ugovora sa Svetom Stolicom

Image
Foto: Pixsell

'Načelno nismo za izmjene Ugovora sa Svetom Stolicom, iako smo svjesni teških vremena u kojima živimo, ali mislim da je toga svjesna i Crkva. I ona se godinama odriče dijela prava', rekao je Karamarko, komentirajući Milanovićev sutrašnji posjet Vatikanu.

28.10.2012.
13:57
Pixsell
VOYO logo

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u nedjelju, uoči posjeta premijera ZoranaMilanovića Vatikanu, kako HDZ načelno nije za izmjene Ugovora sa Svetom Stolicom.

"Načelno nismo za izmjene Ugovora sa Svetom Stolicom, iako smo svjesni teških vremena u kojima živimo, ali mislim da je toga svjesna i Crkva. I ona se godinama odriče dijela prava", rekao je Karamarko novinarima prije početka izborne konvencije Mladeži HDZ-a, komentirajući Milanovićev sutrašnji posjet Vatikanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako bi "volio da premijer bude racionalan i umjeren i da taj posjet bude na našu korist".

Hrvatski premijer Zoran Milanović boravit će u ponedjeljak u posjetu Vatikanu, gdje će se sastati s papom Benediktom XVI, s državnim tajnikom kardinalom Tarcisiom Bertonem te sudjelovati na okruglom stolu "Sveta Stolica i Hrvatska: dvadeset godina diplomatskih odnosa".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se da će tema razgovora biti stanje u Hrvatskoj i regiji te skoro članstvo RH u Europskoj uniji, a dio medija navodi, pozivajući se na crkvene krugove, da bi premijer mogao pokrenuti razgovore o reviziji jednog dijela ugovora između Vatikana i Hrvatske koji se odnosi na crkvena primanja iz državnog proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo