VELIKA OPASNOST OD DRAVE / 'Crveni alarm' za Sloveniju prema granici s Hrvatskom

Image

Drava je na granici s Austrijom u 9 sati dosegnula protok od 1400 kubičnih metara na sekundu, a on se stalno povećava pa se očekuje da će tijekom prijepodneva dostići 2000 kubičnih metara u sekundi.

5.11.2012.
15:09
VOYO logo

Slovenska agencija za okoliš proglasila je u ponedjeljak ujutro veliku opasnost od poplava, tzv. "crveni alarm", za donji tok rijeke Drave, prema granici s Hrvatskom.

Kako je agencija navela u priopćenju za javnost objavljenom na svojim internetskim stranicama, Drava je na granici s Austrijom u 9 sati dosegla protok od 1400 kubičnih metara na sekundu, a on se stalno povećava pa se očekuje da će tijekom prijepodneva dostići 2000 kubičnih metara u sekundi.

Zato za naselja uz Dravu u njenom donjem toku, nizvodno od brana Melje i Markovci, postoji velika opasnost od poplava. Zbog jakih kiša u noći s nedjelje na ponedjeljak - koje su bile ipak nešto slabije od najavljenih - i dalje postoji opasnost od poplava u zapadnom dijelu Slovenije, te u središnjem dijelu, uz Savu i Ljubljanicu.

Navečer se očekuje i porast vodostaja Mure u istočnom dijelu zemlje.

Oko 23 sata u nedjelju navečer oko 1600 potrošača ostalo je bez električne energije, ali problem je otklonjen malo prije ponoći. Problem se javljao i tijekom noći u nekim područjima zemlje, ali radnici elektrane su uspješno otklanjali kvarove. Voda je počela probijati i u neke kuće, a na teren su izlazili vatrogasci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo