OTIŠAO PRVI POTPREDSJEDNIK / Radimir Čačić podnio ostavku na sve dužnosti!

"Podnosim ostavku na funkciju prvog potpredsjednika Vlade, koordinatora gospodarskog resora i ministra gospodarstva", rekao je Radimir Čačić na izvanrednoj press konferenciji u Banskim dvorima.

14.11.2012.
16:53
VOYO logo

Svoje obraćanje medijima Radimir Čačić započeo je izrazivši duboko žaljenje zbog prometne nesreće u Mađarskoj, koja je ostavila trajne posljednice na obitelj stradalih, ali i na njega samoga i njegovu obitelj.

RTL Danas ekskluzivno je doznao kako će Radimir Čačić podnijeti ostavku na sjednici užeg kabineta Vlade na Markovu trgu

"Moj stav od početka znate. Ako sud odluči kako ću snositi bezuvjetne konzekvence, svjestan odgovornosti koje imam i odgovornosti prema građanima, ali i premijeru s kojim sam imao iznadprosječan i profesionalni i osobni odnos, podnosim ostavku na svoje funkcije u Vladi. Podnosim ostavku na funkciju prvog potpredsjednika Vlade, koordinatora gospodarskog resora i ministra gospodarstva", rekao je Radimir Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve drugo što će se događati, bilo na privatnom ili političkom planu, bit ćete obavješteni".

"Tijela stranke će se sastati i donijeti odgovarajuće odluke", kazao je misleći na svoju poziciju u HNS-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Zoran Milanović istaknuo je kako je odlično surađivao s Radimirom Čačićem te da mu je žao što se sve ovako odigralo.

"Jako mi je žao zbog ovoga. Žao mi je zbog Ratka i zbog dvoje ljudi koji su stradali, što je bio nehaj i od toga se ne može pobjeći", započeo je Milanović svoje obraćanje.

"Gospodin Čačić je napravio ono što je rekao da će učiniti. Štitio sam ga do sada i opet bih to učinio. Ne samo za njega, nego za svakog od vas. Ne zato što je to on, nego zato što smatram kako je riječ o dijeliću sekunde koji vam zauvijek promijeni život. Htjeli biste se vratiti natrag, ali ne ide. To su političke posljedice, ali ljudske posljedice su još gore", nastavio je.

"Surađivali smo odlično. Falit će u Vladi jako. Bio je meta svih mogućih i nemogućih napada, uvijek  kriv za sve. Ponekad mi se čini kako je ponekad i uživao u toj ulozi", rekao je Milanović.

"Značajnijih kadrovskih promjena u Vladi neće biti jer ovo je team s kojim sam zadovoljan. No, činjenica je da Čačić odlazi, pa ćemo se morati stranački dogovoriti tko će doći na njegovo mjesto", pojasnio je premijer upitan tko će biti novi ministar gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan kad se planira 'prijaviti' na služenje zatvorske kazne, Čačić je odgovorio kako se ne namjerava prIjaviti nigdje jer to nije nešto što ovisi o njegovoj volji.

"Poštivat ću odluke suda kao i do sada. Naravno, primjereno tim odlukama ću postupati", kazao je i izbjegao pitanje o svojoj političkoj budućnosti.

"O tom - potom", dodao je kratko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo

Još iz rubrike