VLADA POSLALA AVION PO GENERALE / Dunja Gotovina krenula po Antu

Vladin avion odletio je iz Zagreba po generale Gotovinu i Markača oko 12.40 sati. U avion su se ukrcali ministri Ante Kotromanović i Predrag Fred Matić te Gotovinina supruga Dunja.

16.11.2012.
13:31
VOYO logo

Generali Ante Gotovina i Mladen Markač pušteni su na slobodu. Žalbeno vijeće poništilo je prvostupanjsku presudu i donijelo oslobađajuću presudu naloživši odmah puštanje generala na slobodu.

Vladin avion odletio je iz Zagreba po generale Gotovinu i Markača oko 12.40 sati. U avion su se ukrcali ministri Ante Kotromanović i PredragFredMatić te Gotovinina supruga Dunja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se da će u 14.30 avion krenuti iz Rotterdama, te da će oko 16 sati biti u Zagrebu.

_________________________________________________________________________

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tajništvo Haškog suda će generale u najbržem roku prevesti do aerodroma s kojeg bi trebali krenuti prema Hrvatskoj. Vlada RH je spremna odmah poslati zrakoplov po oslobođene generale, tako da možda već večeras možemo očekivati generale u Hrvatskoj. Avion bi trebao poletjeti oko 14 sati.

U službenom vladinom zrakoplovu uz ministra obrane Antu Kotromanovića i ministra branitelja Freda Matića su i supruga te sin generala Gotovine. Svi zajedno bi se tijekom dana trebali vratiti u Zagreb, a točno vrijeme povratka Ministartsvo obrane objavit će naknadno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po riječima jednog od Markačevih branitelja, odvjetnika Gorana Mikuličića, oslobođeni generali su nakon izricanja presude vraćeni u pritvor u Scheveningenu, gdje se trebaju razdužiti, nakon čega će biti pušteni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo