IZJAVE IZ HAAGA / Gotovinin najbolji prijatelj: 'Istina je na kraju pobijedila'

'Teško se suzdržati od emocija. Letim! Bilo je fantastično to slušati, teško je bilo suzdržati se u pola njegove rečenice kada ih je oslobodio krivnje', rekao je najbolji prijatelj Ante Gotovine, Željko Dilber, te istaknuo kako je 'tek danas završio rat u Hrvatskoj".

16.11.2012.
10:18
VOYO logo

"Teško se suzdržati od emocija. Letim! Bilo je fantastično to slušati, teško je bilo suzdržati se u pola njegove rečenice kada ih je oslobodio krivnje. Drago mi je nakon svih godina patnji kroz koje su prošli ti ljudi da je istina na kraju pobijedila. Drago mi je jer već 11 godina govorim o veličanastvenoj Oluji, o akciji koja može poslužiti kao primjer", Izjavio je Željko Dilber, najbolji prijatelj Ante Gotovine.

Kako se general Gotovina osjećao dan uoči presude?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Teško je formulirati njegove osjećaje. On je od prvog dana govorio: 'Ja sam nevin, ja sam časno obavljao svoju dužnosti', to je stalno ponavljao", dodao je Dilber.

"Uzbuđeno, ludo i nezaboravno. Očekivali smo smanjenje kazne, ali oslobađajuću presudu nismo. Teško mi je... Hoće li doći danas, sutra, nije važno. Važno je da smo dokazali da nismo zločinci, da Hrvatska nije nastala na zločinačkom pothvatu", izjavila je supruga Mladena Markača.

"Ovo presudom je završio rat u Hrvatskoj, tek danas...", zaključio je Gotovinin prijatelj Dilber ispred Haškog suda.

Gotovinin nizozemski prijatelj Čedo Pajić, koji je često posjećivao generala u zatvoru, od početka je bio uvjeren da će biti oslobođen.

"Vjerovao sam 100 posto sucu Meronu. Ante je bio nevin, shvatili su da mora ići kući. Vjerovao sam, jer inače radim s ljudima, i vidio sam da taj čovjek ima nešto pošteno u sebi i ja mislim kako je on sam uvjeren da su Gotivina i Markač nevini", rekao je Pajić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo