doktor Kubat za rtl vijesti / 'Obitelj Bilić nakon ponedjeljka može raditi pogreb'

Doktor Milovan Kubat, voditelj DNK laboratorija na zagrebačkom Zavodu za sudsku medicinu, u emisiji RTL Vijesti govorio je o rezultatima DNK analize, zašto nisu uspijeli utvrditi uzrok smrti Antonije Bilić te koja je daljnja procedura.

30.11.2012.
8:23
VOYO logo

Gost emisije RTL Vijesti u četvrtak navečer bio doktor Milovan Kubat, voditelj DNK laboratorija na zagrebačkom Zavodu za sudsku medicinu, forenzičar koji je objavio rezultate DNK analize.

Analiza DNK potvrdila: Pronađene kosti pripadaju Antoniji Bilić!

Doktor Kubat je rekao kako su rezultate DNK analize čuvali u strogoj tajnosti. Obitelj Bilić obavijestili su o rezultatima neposredno prije press konferencije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naš je običaj da se s takvom informacijom ne smije izaći u javnost, a da se ne obavijesti obitelj. Njih smo obavijestili oko 19.50 sati, ja sam se osobno čuo s sestrom Anom. Njihovo je sad da dođu i da preuzmu posmrtne ostatke", rekao je Kubat.

Image
Foto: RTL

____________________________________________________________________________

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju, 02. prosinca u 21:15 sati RTL Televizija predstavlja dokumentarni film o slučaju Antonije Bilić - njezinom nestanku, potrazi, a potom i uhićenju, danas, nepravomoćno osuđenog Dragana Paravinje.

____________________________________________________________________________

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje kako to da su rezultali analize stigli tako brzo, iako se se spominjalo da će se morati čekati i do sedam dana, Kubat je objasnio kako je u ovom slučaju riječ o svježem uzorku iz koje su dobili dobru količinu DNK, zbog čega su rezultati došli ovako brzo. Međutim, uzrok smrti nisu uspjeli utvrditi.

"Mi smo imali samo skeletirane ostatke, nema mekih tkiva dostupnih analizi. Ti skeletirani ostaci nisu pokazivali nikakvih znakova ozljeda i zbog toga ne možete reći što je uzrok smrti", objasnio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tome da li se pronađeno ostaci mogu dovesti u vezu s Draganom Paravinjom, doktor Kubat nije mogao govoriti. "Mi smo ovime samo dokazali identitet", rekao je.

"Obitelj Bilić će u ponedjeljak doći u Zavod za sudsku medicinu, gdje će im ponovno sve biti rečeno, a onda mogu raditi pogreb", objasnio je Kubat daljnju proceduru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo