problemi u dalmaciji / Udari orkanske bure od 155 kilometara na sat

Image
Foto: PIXSELL

Dok je unutrašnjost Hrvatske zatrpana snijegom, Dalmacija se bori s orkanskom burom, koja je spriječila medicinski let helikopterom od Visa do Splita te čupa stabla i električne vodove. Orkanska bura što puše na Makarskom primorju još od sinoć i dalje se ne smiruje.

9.12.2012.
9:44
PIXSELL
VOYO logo

Orkanska bura sa subote na nedjelju spriječila je medicinski let helikopterom kojim je trebala biti prevezena osoba s Visa u splitsku bolnicu radi liječničke pomoći, doznaje se jutros u splitskom županijskom centru 112.

Stigao je poziv s Visa za medicinski let u Split ali je kapetan helikoptera procijenio da je zbog nevremena nemoguće letjeti te je ovaj let otkazan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jutros je bura iščupala u Splitu jedno stablo koje je pri padu na tlo oštetilo vozilo, a tijekom protekle noći orkanski su udari bure obarali kontejnere na splitske ulice.

Orkanski udari bure noćas su oštetili i više električnih stupova na području Kaštela i Žrnovnice, izvijestili su u Elektrodalmaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog orkanske bure sinoć nije isplovio trajekt na liniji Split-Šolta a u prekidu je i trajektna linija koja plovi na relacija Sućuraj (otok Hvar) - Drvenik, doznaje se u Jadroliniji.

Zbog nevremena u prekidu su i sve katamaranske linije između Splita i srednjedalmatinskih otoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Rijeci je u rušenju jednog stabla ozlijeđena jedna osoba.

Udari vjetra od 155 kilometara na sat

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orkanska bura što puše na Makarskom primorju još od sinoć i dalje se ne smiruje. Prosječna brzina vjetra je 90 kilometara na sat, a udari bure od 155 kilometara na sat zabilježeni su na poluotoku Osejava u 9,58 sati. Vjetar je pričinio štete u šumama, maslinicima, na prometnoj signalizaciji, reklamama i predblagdanskoj rasvjeti grada, bini Božićnog grada na Trgu Kačića, a ima manjih šteta i na hotelskim objektima, doznaje se od Gradskog centra Osejava.

Vatrogasci su imali desetak intervencija na uklanjanju borova i drugih stabala s prometnica, kazao je vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina dodajući kako je ekipa vatrogasaca i dalje na državnoj cesti D8 gdje uklanja veće grane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog vjetra bilo je povremenog nestanka električne energije uslijed manjih kvarova na 110 kW dalekovodu, a ima i oštećenja na elektro i telefonskim vodovima.

Zbog orkanskog vjetra vozačima se preporuča opreznija vožnja posebice kod Baškog Polja gdje su jaki bočni udari bure.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo