SNIJEG NIKAKO DA SE OTOPI / Hrvatska se probudila smrznuta, u Otočcu -20 stupnjeva!

Image
Foto: PIXSELL

Najniža temperatura tako je danas bila izmjerena u Otočcu gdje se živa vrtjela oko čak -20 Celzijevih stupnjeva.

13.12.2012.
8:00
PIXSELL
VOYO logo

Svi koji su se probudili dovoljno rano osjetili su ovu zimu u svakom smislu te riječi, bilo skliskim asfaltom i gaženjem po snijegu koji se niti nakon šest dana nakon snježne mećave ne topi, bilo temperaturom koja uvelike prelazi ništicu.

Najniža temperatura tako je danas bila izmjerena u Otočcu gdje se živa vrtjela oko čak -20 Celzijevih stupnjeva.

U Čakovcu, Gospiću i Slavonskom Brodu bilo je -17, stupanj manje u Daruvaru, Karlovcu i Varaždinu, a glavni grad Hrvatske probudio se smrznut na -15 stupnjeva.

Image
Foto: PIXSELL

(Foto: PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Niske temperature ujutro nisu bile rezervirane samo za kopno pa je tako jutros u Splitu i Šibeniku bilo nula Celzijevaca.

U četvrtak će u većem dijelu zemlje biti djelomice do pretežno sunčano, u unutrašnjosti zemlje ujutro i dio prijepodneva uz maglu ili niske oblake, javlja meteo-info.

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana će mjestimice biti kratkotrajne slabe kiše, ponajprije popodne, samo rijetko, u najzapadnijim dijelovima, i prijepodne, a na krajnjem jugu u noći na petak. Vjetar će u unutrašnjosti zemlje biti slab, na Jadranu će zapuhati umjereno jugo i jugozapadnjak. Jutro će u unutrašnjosti biti vrlo hladno uz temperature između -13 i -7 C. stupnjeva, dok se na obali i otocima očekuje od -1 do 7 Celzijevaca. Dnevne temperature na kopnu će biti od -2 do 4 stupnjeva, a na moru između 5 i 10.

Uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme te kišu na Jadranu, u gorskim predjelima moguće i slabu susnježicu, petak donosi i mali predah od višednevne hladnoće.

U kopnenoj će Hrvatskoj puhati slab, u Slavoniji povremeno umjeren, jugoistočni vjetar, a na Jadranu umjereno jugo i južni vjetar. Jutarnje temperature zraka u kopnenoj Hrvatskoj će se kretati većinom između -11 i 1 stupnjeva, dok će obala i otoci imati od 3 do 9. Maksimalne dnevne temperatura na kopnu će biti od 0 do 5 Celzijevih stupnjeva, a na moru između 8 i 13.

Aktualnu vremensku prognozu možete pogledati i OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo