INDIJA NA NOGAMA / Potresno svjedočanstvo prijatelja silovane i ubijene Indijke

Tukli su nas željeznom šipkom, a onda gole izbacili na cestu. Dio je to potresnog svjedočanstva prijatelja 23-godišnje silovane i ubijene indijske studentice. Njezina smrt potaknula je val prosvjeda u zemlji u kojoj svakih 20 minuta jedna žena prijavi silovanje. No kolika je stvarna brojka, može se samo nagađati.

5.1.2013.
18:51
VOYO logo

Indijci od prosvjeda ne odustaju i vlasti glasno poručuju da mora zaštititi žene od seksualnih zločina. A sve nakon grupnog silovanja i usmrćivanja šipkom 23-godišnje studnetice iz New Delhija.

Prijatelj koji je bio s njom kad je napadnuta, progovorio je o proživljenom užasu. "Kad je stigao bus, rekli su nam da sjednemo i počeli nas napadati. Tukli su nas željeznom šipkom, uzeli nam sve stvari, skinuli nam odjeću. Vikali smo iz sveg glasa da netko čuje naše zapomaganje. Ali isključili su svjetla u autobusu", ispričao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona, preteško ozlijeđena, umrla je nakon dva tjedna. "Pokušali su nas pregaziti. Bili smo goli. Čekali smo pomoć i mahali prolaznicima u rikšama, autima, biciklima. Svi bi usporili, no kad bi nas vidjeli gole, produžili bi. Tek nakon 25 minuta netko je stao i pozvao policiju. No kad su policajci došli, počeli su raspravljati pod koju stanicu spadamo i kud nas treba voziti."

Tako im je, kaže, trebalo 45 minuta da dođu do pomoći. U policiji to negiraju. "Policijski službenici nisu razmišljali pod čiju jurisdikciju slučaj spada. Žrtve su odvedene u najbližu javnu bolnicu, iako je privatna bila bliža", rekao je Vivek Gogia, policijski načelnik u New Delhiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A napadači će u ponedjeljak pred sud. Niti jedan odvjetnik ne želi ih braniti, a oni su navodno priznali silovanje i napad jer su je htjeli naučiti lekciju. Zbog stravičnog zločina prijeti im i smrtna kazna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo