HOROR U SLAVONSKOM BRODU / Što se mjesecima događalo u kući strave?

Pred samu Novu godinu roditelji su u bolnicu doveli mrtvu tromjesečnu bebu, a policija je zbog sumnjivih okolnosti pretražila stan i u njemu pronašla izgladnjelu djevojčicu staru dvije i pol godine koja je odmah hospitalizirana.

7.1.2013.
18:11
VOYO logo

Iza vrata stana roditelji su mjesecima mučili i izgladnjivali dvije djevojčice. Navodno su ih tjerali da jedu vlastiti izmet. Starija, od dvije i pol godine je spašena, dok je njezina tromjesečna sestra preminula, navodno od gladi.

"Prevelika tragedija. Svi se stavljaju u kožu roditelja koji imaju svoju djecu i koji razmišljaju o tome što ih može zadesiti", rekla je susjeda Ljubica Matanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stravična istina na vidjelo je izišla 27. prosinca kada su roditelji u bolnicu doveli mrtvu djevojčicu. Bebi nije bilo spasa! A na njezinoj majci bili su vidljivi tragovi nasilja. Kada su liječnici pokušali doznati što se dogodilo, otac je odjednom postao nasilan. Policajci su naknadno ušli u njihov unajmljeni stan i naišli na stravičan prizor - uplakanu i pothranjenu djevojčicu.

"Policijski službenici su protiv njega podnijeli i kaznenu prijavu zbog sumnje u kazneno djelo zapuštanja ili zlostavljanja maloljetnog djeteta ili osobe", rekla je Kata Nuić iz PU brodsko-posavske.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srećom, starija je djevojčica spašena na vrijeme i nalazi se na Odjelu pedijatrije. Neslužbeno doznajemo da je hospitalizirana s kliničkom slikom zlostavljanog djeteta, ali da je izvan životne opasnosti, dobro i stabilno.

"Koliko čujem kako je, taj čovjek je mogao napraviti daleko veće zlo. Tu je škola. Mogao je napraviti masakr s djecom i ne znam šta drugo. Koliko mi znamo na vrijeme je javljeno socijalnoj skrbi i policiji, i polciija je dolazila, ali nitko ništa nije poduzimo", ispričao je susjed Nikola Grubišić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stan u kojem je ova obitelj živjela, tvrde susjedi, bio je komadić pakla na zemlji. Prepun dječjeg izmeta. Na balkonu su navodno držali psa koji je po stanu vršio nuždu. Pseće dlake bilo je posvuda, pa i na posudama za jelo. Smrad se osjećao i u susjednim stanovima.  

"Bilo je čudnih situacija. Razno raznih zvukova preko noći, ujutro je često bilo upaljeno svjetlo, non stop je netko bio u podrumu", spričao je susjed Vjeran Belaković.

Obitelj navodno nije plaćala stanarinu. Susjedi su zbog straha izbjegavali oca, dok je majka stubištem hodala pognute glave. U stanu je pronađena i veća količina oružja. "Ja sam jedanput išla gore. Ona me nije htjela pustiti, bili su malo glasniji, ona kaže da je zaključana i da me ne može pustiti, da ju je suprug zaključao", rekla je susjeda Ljubica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otac djevojčica pritvoren je zbog zlostavljanja djece, a majka je puštena na slobodu. Njemu je ovo navodno treći brak, a iz prijašnjih ima čak osmero djece. U stanu je pronađena dokumentacija koja navodno dokazuje kako nije plaćao alimentaciju niti za jedno dijete. Nesretna djevojčica bit će oduzeta roditeljima i smještena na bolje mjesto, daleko od onih koji su joj tebali biti najbliži. 

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo