BOMBA NA TRAČNICAMA / 'Bila je to jaka eksplozija, kao da smo u Drugom svjetskom ratu'

Zapadni dio Zagreba u Podsusedu noćas je potresla eksplozija od koje su se zatresle kuće i popucala stakla na prozorima. Na jednoj od najprometnijih pruga u Hrvatskoj teretni vlak naletio je na nepoznatu napravu, a od siline aktivacije oštećen je kolosijek, lokomotiva i neki vagoni. Policija još istražuje radi li se o prvom terorističkom napadu na infrastrukturu od rata ili incidentu manje važnosti.

9.1.2013.
7:52
VOYO logo

Za sada još nije poznato što je uzrokovalo "eksplozivnu reakciju" jutros oko 3,50 sati na pruzi kod željezničke postaje Podsusedu, a policija i pirotehničari do 16 sati su obavljali očevid. Načelnik Policijske uprave zagrebačke Goran Burušić dodao je kako još nije poznat uzrok "eksplozivne reakcije" u kojoj nije bilo ozlijeđenih osoba.

Okolno područje cijeli dan je bilo okruženo policijskim trakama, unutar kojeg se se mogli vidjeti policajci i pirotehničari u bijelim odjelima s policijskim psima.

Iz HŽ-a su priopćili da je u 16 sati pušten željeznički promet lijevim kolosijekom, dok će desni biti osposobljen oko 18 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

(Foto: PIXSELL)

Ranije jutros iz policije je priopćeno kako je do eksplozije došlo u trenutku prolaska teretnog vlaka, kojeg je na relaciji Zagreb-Varaždin vozio 39-godišnji strojovođa B.H. Nastala je materijalna šteta, dok ozlijeđenih osoba nije bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U eksploziji je oštećena pruga i lokomotiva na sjevernom kolosjeku Zagreb-Zaprešić, kod Podsuseda, a oštećeno je i nekoliko prozorskih stakala na obližnjim kućama.

Svjedoci su RTL-u na licu mjesta potvrdili da se eksplozivni udar osjetio u krugu od nekoliko stotina metara, te da se radilo o doista snažnoj ekploziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od susjeda koja je čula detonaciju eksplozije, ispričala je novinarima da je to bio strašan udarac koji je puknuo kao bomba. "To je bio užas, to je bila jaka eksplozija, kao kada su bombe pucale u II. Svjetskom ratu", rekla je.

Druga susjeda novinarima je, pak, ispričala kako ju je probudila eksplozija, a da nakon toga nije čula nikakve zvukove ili trčanje. Učinilo joj se, kaže, da je bomba odjeknula iz obližnjeg pothodnika. Dodala je kako se zna dogoditi preko noći da netko baci petardu pa joj zbog toga ništa nije bilo sumnjivo".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozlijeđenih osoba nije bilo, izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačke, a zbog očevida u potpunosti su obustavljeni željeznički i cestovni promet Alejom Bologne u oba smjera.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

(Foto: PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cestovni promet obustavljen je Alejom grada Bologne od Aleje Seljačke bune do Ulice Susedgradski Vidikovec.

Promet će se odvijati obilaznim smjerovima - prema istoku promet se preusmjerava u Aleju Seljačke bune preko Podsusedskog trga i Podsusedskom alejom do Ulice Susedgradski Vidikovec gdje se ponovno uključuje na Aleju grada Bologne; u smjeru zapada promet se preusmjerava u Ulicu Susedgradski Vidikovec preko Podsusedske aleje i Podsusedskog trga u Aleju Seljačke bune gdje se ponovno uključuje na Aleju grada Bologne, kažu u policiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz zagrebačkog gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama priopćili su da zbog eksplozije, osim oštećenja pruge, ima i manjih oštećenja na jednoj kući u blizini. Nema žrtava, a sve žurne službe su na terenu.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

(Foto: PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezano za odvijanje željezničkog prometa iz Hrvatskih željeznica (HŽ) se doznaje kako svi vlakovi prometuju do Gajnica te od Zaprešića prema Savskom Marofu.

Putnici koji putuju međunarodnim vlakovima broj 212 i 158, prevoze se autobusima i elektromotornim vlakovima do kolodvora Dobova, odakle će nastaviti vožnju vlakom Slovenskih željeznica prema prema Villachu, odnosno Beču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Putnici međunarodnog vlaka broj 499 (Muenchen – Zagreb) elektromotornim vlakom prevoze se do Savskog Marofa te će od Savskog Marofa do Zagreb Glavnog kolodvora biti prevezeni autobusima.

ZET: ponovno obustavljen promet Alejom Bologne

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

(Foto: PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebački električni tramvaj (ZET) izvijestio je kako je iz sigurnosnih razloga, nakon eksplozije koja se jutros oko 3,50 sati dogodila na željezničkoj pruzi 50-tak metara zapadno od željezničke postaje Podsused, od 9,30 sati ponovno obustavljen promet Alejom Bologne za sva vozila.

Autobusne linije ZET-a - 172, 176 i 177 voze preusmjereno preko Susedgradskog vidikovca, Podsusedskom alejom te Ulicom Seljačke bune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ZET je jutros ranije izvijestio kako je na tim linijama oko 8,40 sati uspostavljen ZET-ov autobusni promet uobičajenim trasama dok druga vozila još uvijek ne mogu voziti cijelom dužinom Aleje Bologne.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo