BANSKI DVORI VS. CRKVA / 'Hrvatskoj je potrebna Oluja, ali oluja mozga'

'Hrvatskoj je potrebna Oluja, ali oluja mozga. Crkvi smetaju svi koji misle svojom glavom, Crkva pokazuje nepoštivanje demokracije i demokratske volje većine građana ove države, očekujem da se HBK ispriča svim građanima', rekao je ratoborni ministar Jovanović.

10.1.2013.
18:49
VOYO logo

Uoči sjednice Vlade, ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović se ponovno osvrnuo na jučerašnje izjave pomoćnog biskupa zagrebačkog Valentina Pozaića, koji je kazao kako Hrvatskoj je potrebna nova Oluja.

"Hrvatskoj je potrebna Oluja, ali oluja mozga. Crkvi smetaju svi koji misle svojom glavom, Crkva pokazuje nepoštivanje demokracije i demokratske volje većine građana ove države, očekujem da se HBK ispriča svim građanima", rekao je Jovanović.

Ministar branitelja Fred Matić također je komentirao jučerašnji istup Pozića.

"Kao da sada nemamo pametnijeg posla... Evo, počeli smo osmišljavat novu medalju 'Oluja 2', koju ću predložit predsjedniku da njom odlikuje Pozaića i Rebića, još samo čekamo nadbiskupa Bozanića da s oltara poruči 'ne čujem dobro'", kazao je Fred Matić.

Svim licemjerima poručujem: puno je veći broj koeficijenata snižen, puno je veća količina novaca ušteđena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, predsjednik Vlade Zoran Milanović je zamolio sve svoje ministre da prekinu javno prepucavanje s Crkvom i njenim organizacijama te više ne komentiraju njihove izjave u vezi s zdravstvenim odgojem.

"Prije svega, molim vas jednu stvar, sve ministre, a pogotovo ministra znanosti, da se više ne daju uvući u rasprave o zdravstvenom odgoju, jer to postaje jako ružno. Radimo svoj posao i radimo ga pošteno, ali u te rasprave se više nemojte upuštati".

Mrsić izudaran, Bauk prošao ispod radara

Premijer se također osvrnuo i na povećanja koeficijenata za plaće, zbog čega su prošli tjedan mediji prozivali ministra Miranda Mrsića.

"Sad ga nema ovdje, Mrsića, ali je bio jako udaran zbog prezentacije odluke o povećanju nekih koeficijenata i plaća. Za to nije odgovoran njegov resor, ministar Bauk jest, ali on je prošao ispod radara", izjavio je Milanović uz smijeh i zatim dodao kako ima 'poruku za licemjere'.

"Svim licemjerima poručujem: puno je veći broj koeficijenata snižen, puno je veća količina novaca ušteđena. I dalje su te plaće niže od nekih plaća saborskih zastupnika, koji su to zlorado komentirali. To je jedino u hrvatskoj moguće. Koliko god bukači bili bučni, mi ćemo biti uporni, ja se ne mogu s njima nadglasavati. Ne mogu i neću", odlučno je zaključio premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukupna potrošnja je manja, ministar je prepolovio broj dužnosničkih mjesta i ukupnih brojeva dužnosnika. Taj potez koji je poslovno opravdan i korektan je dočekan na oštricu, reći da je to lažno i licemjerno je uzaludno jer će se to ponavljati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo