SEBE POSTAVIO ZA ŠEFA / Bandić smijenio cijeli Operativni stožer zimske službe!

Image
Foto: PIXSELL

Nakon što je u ponedjeljak preuzeo kontrolu nad Operativnim stožerom Zimske službe, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas je odlučio i smijeniti 11 ljudi iz stožera.

15.1.2013.
12:40
PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik MilanBandić razrješio je danas dužnosti sve članove Operativnog stožera zimske službe za 2012./2013. na čijem je čelu bio Mio Bezer, te imenovao nove članove Stožera kojem je od danas i formalno na čelu.

Bandićev zamjenik u Stožeru je Davor Jelavić, pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet, umjesto Tomislava Mališa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto dosadašnjih 12, Stožer od danas ima ukupno 40 članova, a u njega su imenovani pročelnici svih Ureda u sastavu zagrebačke Gradske uprave, predsjednik uprave Zagrebačkog holdinga, voditelji svih podružnica Zagrebačkog holdinga, direktor trgovačkog društva Arena Zagreb, predsjednik uprave Gradske plinare Zagreb, Gradske plinare Zagreb Opskrba, direktor Elektre Zagreb (HEP Operator distribucijskog sustava), direktor HEP Toplinarstva, načelnik Policijske uprave Zagrebačke, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zagreba i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba.

"S obzirom da je protekla dva dana u Zagrebu palo 70 centimetara snijega, što je najveća razina snijega otkad postoje mjerenja i da su sve ekipe Zimske službe u neprestanom pogonu protekla 24 sata, potrebno je angažirati sve raspoložive snage i dodatnu opremu kako bi sve vitalne strukture i javne službe u Gradu Zagrebu mogle nesmetano funkcionirati", navodi se u obrazloženju o razrješenju i imenovanju predsjednika i članova Operativnog stožera zimske službe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U obrazloženju se dodaje kako je Stožer u puno širem sastavu jer se očekuje "da je isti sastav operativniji i efikasniji u rješavanju problema koje mogu prouzročiti nastale vremenske nepogode u Gradu Zagrebu".

'Neću biti živ dok ne riješimo snježni kaos!'

Image
Foto: PIXSELL

(Foto: PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Neću biti živ dok to ne riješimo", izjavio je Bandić novinarima uoči konferencije za novinare u povodu 8. izdanja teniskog turnira PBZ Zagreb Indors.

"Kad sam vidio da je vrag odnio šalu, preuzeo sam stvari u svoje ruke", rekao je zagrebački gradonačelnik najavivši da će u 13,30 u Glavničici biti stožer zimske službe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da svaki sat vremena prima izvješće o stanju na terenu i koja je tramvajska ili autobusna linija izvan funkcije. Iz sata u sat ćemo imati bolje stanje ustvrdio je Bandić.

Upitan o najavama novih sniježnih padalina, Bandić je odgovorio da će ostati u Zagrebu iako je sutra ujutro trebao ići u Ljubljanu na skup gradonačelnika europskih metropola, a navečer u Beču na nastupu zagrebačke filharmonije i u subotu na Balu Gradišćanskih Hrvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve sam otkazao jer je sniježno nevrijeme i gradonačelnik treba biti u gradu i odgovoran za njegovo funkcioniranje. To je prioritet", poručio je Bandić dodavši metaforički kako "Prozor noćas mora pasti".

Bandić je također rekao da neće biti odmora dok se Grad u potpunosti ne očisti, a "svi koji su u zoni odgovornosti su na nogama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mi smo ovdje zbog građana koji nas plaćaju i moramo odgovoriti zadaći. Nema te stvari koju ne možemo riješiti kad se dobro organiziramo, naglasio je zagrebački gradonačelnik.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo