NAJVEĆA ŽIVOTNA BITKA / 'Liječnici su obećali Nori najbolju moguću skrb!

Strašna lavica - Nora u rukama američkih liječnika. Skuplja snagu za početak spasonosne eksperimentalne terapije. Iscrpljeni roditelji koji bdiju nad svojom kćeri - RTL-u Danas otkrili su svoje dojmove o bolnici i liječnicima u Philadelphiji.

9.2.2013.
18:45
VOYO logo

Norin drugi dan u Philadelphiji tek je počeo. Roditelji se ne odvajaju od djevojčice, a s njima je cijelo vrijeme i medicinska sestra.

"Nora je slaba. Iscrpio ju je put, ali i stalne temperature. Ali držimo se", pun optimizma govori Norin otac Ivica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O nastavku liječenja još ništa ne znaju. Nora tri tjedna, kaže njezin otac, nije jela već hranu prima intravenozno. Stoga je liječnicima prvi cilj ojačati djevojčicu. Bolnica je pak na svojoj službenoj Facebook stranici objavila plan liječenja.

"Započeli smo preglede te je počeo proces evaluacije kako bi se utvrdilo hoće li Nora biti kandidat za terapiju T stanica. Ova medicinska analaza će se nastaviti kroz sljedeći tjedan."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada će imati puno više pojedinosti oko Norina liječenja. Otac kaže liječnici su im obećali - učinit će sve da dobiju najbolju moguću skrb.

"Posjetio nas je dr. Krupp, on je tu glavni. Obećali su da će učiniti sve. I ako ne bude imala dovoljan broj tih stanica da će ih pokušati uzgojiti i pokrenuti neke mehanizme u tijelu koji bi mogli stvoriti još koju stanicu", kaže Ivica Šitum.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o stanicama, objašnjava, koje će zaraziti sporim virusom HIV-a, a potom ih vratiti u Norin krvotok. Roditeljima nadu daju dosadašnji rezultati liječenja ovom metodom. Prva faza liječenja trajat će tri do šest mjeseci. 

"Svi doktori su potpuno neprimjetni. A stalno netko ulazi i obavi što treba. Nasmiješeni su i preljubazni, kao da ste došli 200 godina unaprijed", zadovoljan je Ivica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A u njihovim je rukama sada Norina budućnost.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo