NIŠTA 'na ruke' / Nina Badrić na sudu otkrila kako ju je HDZ plaćao

Pjevačica Nina Badrić posvjedočila je na suđenju u slučaju Fimi medija da novac za nastup u HDZ-ovoj predizbornoj kampanji nije dobila 'na ruke' već preko računa te da o svom angažmanu nikada nije razgovarala s optuženim bivšim predsjednikom HDZ-a Ivom Sanaderom.

12.2.2013.
12:41
VOYO logo

U nastavku suđenja za Fimi mediju svjedočila je NinaBadrić. Rekla je kako je 2007. godine na poziv FranjeArapovića došla u Vladu gdje je s BiancomMatković dogovorila da će nastupiti deset puta.

"Dogovorile smo se u kojim gradovima ću nastupiti i koliko ću pjesama izvesti. Tražila sam 10.000 eura za deset nastupa na kojima sam pjevala dvije ili tri pjesme i to smo dogovorile", rekla je Badrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako tužiteljstvo, kao i neki ranije ispitani svjedoci, smatra da su estradne zvijezde uključene u HDZ-ovu predizbornu kampanju 2007. plaćane novcem iz stranačkog crnog fonda Nina Badrić tvrdi da joj je honorar u cijelosti isplaćen preko računa.

Osim 10 tisuća eura za 10 predizbornih nastupa u raznim gradovima gdje je pjevala s ostalim glazbenicima dodatno je dogovorila još dva samostalna koncerta u Karlovcu i Biogradu na moru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranački rizničar MladenBarišić, kojega je na poziv tajnice posjetila u njegovom uredu ravnatelja carine, predložio joj je da fakturu za te nastupe ispostavi za klub Hrvatski dragovoljac, na što je pristala.

"Poslali su me u Carinu da sve dogovorim s Mladenom Barišićem. S njim sam dogovarala način plaćanja. Ispostavila sam fakturu koja postoji i iznosila je 5000 eura. On mi je rekao da fakturu ispostavim Hrvatskom dragovoljcu", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nitko nije pitao ništa, za mene je ovo bio poslovni angažman, ispostavila sam fakture i sve je bilo plaćeno. Nisam pitala preko koga će što biti plaćeno", posvjedočila je pjevačica.

Dodala je da ju prije poziva na sud o tome nikada nije ispitao USKOK, iako se "u medijima svašta moglo pročitati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je prvi put da me netko zove, hvala vam", kazala je Nina Badrić odgovarajući na pitanja Sanaderove obrane koja ju je pozvala kao svjedoka.

"U mom računovodstvu postoje sve fakture, a svi honorari moraju biti provedeni kroz poslovne knjige", ustvrdila je pjevačica koja ipak nije odgovorila na pitanje tužiteljice da li bi se izložila kaznenoj odgovornosti da je priznala kako je novac primala 'na ruke'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Ivom Sanaderom sastala se samo jednom kada ju je nakon dogovora s njegovom suradnicom u vladi pozvao na kavu. "U vezi nastupa za HDZ nisam razgovarala sa Sanaderom. Susrela sam se s njim tada u vladi kad nas je nakon sastanka počastio kavom. Mislim da je susret trajao 10 minuta. Sanader je izrazio zadovoljstvo što ćemo sudjelovati u njegovoj predizbornoj kampanji", rekla je Badrić.

Kazala je i da je u toj kampanji za HDZ nastupalo mnogo njenih kolega poput Jacquesa Houdeka, Miroslava Škore, Mladena Bodalca, Vanne, Ivane Kindl, Miše Kovača, Dražena Žanka i Ivane Banfić.

Tvrdi da ne zna koliki su bili njihovi honorari jer takvi podaci spadaju u domenu poslovne tajne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suđenje bivšem premijeru i njegovoj nekadašnjoj stranci u najvećoj hrvatskoj korupcijskoj aferi se nastavlja u ponedjeljak, 18. veljače, kada se na klupi za svjedoke očekuju bivši ministar vanjskih poslova Miomir Žužul te HDZ-ov ministar financija Ivan Šuker.

Optužbe da su preko agencije Fimi medija iz državnih institucija i tvrtki izvukli 70-ak milijuna kuna priznali su bivši stranački rizničar Barišić, nekadašnja blagajnica Branka Pavošević i vlasnica agencije Nevenka Jurak. Jedino Sanader i njegov bivši glasnogovornik Ratko Maček odbacuju optužbe dok predstavnici HDZ-a tvrde da za "crni fond" nisu znala legalna stranačka tijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo