SLOMLJENA MAJKA O PISTORIUSU / 'Zašto više nema moje male curice, zašto ju je ubio?'

Image
Foto: mirror.co.uk

Osim što je u djevojku ispalio četiri hica, a kasnije je utvrđeno kako joj je i lubanja bila smrskana, policija sada istražuje teoriju po kojoj je Pistorius ubio djevojku u napadu bijesa, odnosno u eksploziji agresije koju uzrokuje korištenje steroida.

18.2.2013.
18:31
mirror.co.uk
VOYO logo

Južnoafrička policija pronašla je u kući paraolimpijca OscaraPistoriusa, koji je optužen za ubojstvo djevojke ReeveSteenkamp, steroide i krvavu palicu za kriket.

Dio medija smatra kako je 'Blade Runner', kako je glasio njegov nadimak, možda u napadu bijesa i pod utjecajem nedozvoljenih stimulansa palicom napao nesretnu djevojku. Izvor blizak istrazi kazao je novinarima kako je ubijena djevojka osim prostrijelnih rana imala i teške ozljede glave. Zasad nije poznato čija je krv na palici za kriket. Južnoafrički mediji navode da policija barata s nekoliko pretpostavki, da je Pistorius svoju zaručnicu napao palicom za kriket, ili da je pak uz pomoć palice pokušao provaliti vrata od kupaonice gdje se njegova zaručnica zaključala. Također, moguće je da se je Reeva Steenkamp pokušala obraniti uz pomoć kriket palice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv prvog sportaša s amputacijom koji je nastupio na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu i to na 400 metara plasiravši se u polufinale, policija je podigla optužnicu i ostat će u pritvoru do utorka kada će biti novo saslušanje.

Nakon nekoliko dana šutnje oglasila se i obitelj ubijene djevojke. Njezina majka June Steenkamp u emotivnom razgovoru za list 'The Times' traži odgovore koji sve zanimaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto ju je ubio, zašto? Što se dogodilo. Zašto više nema moje male curice. U jednoj sekundi je ugašen njezin život. Svi smo slomljeni. Živimo dan za danom. Ona je bila najsnažnija u cijeloj obitelji, a sada je više nema," kazala je njezina majka u suzama.

Pistoriusov menadžer otkazao sve njegove nastupe

Image
Foto: mirror.co.uk

Slučaj OscaraPistoriusa nastavlja i dalje tresti Južnoafričku Republiku u ponedjeljak, dan uoči pokopa njegove zaručnice i žrtve ReeveSteenkamp i dana kada će se ovaj olimpijac i paraolimpijac pojaviti pred sudom kako bi saslušao što ga sve tereti za ubojstvo koje on niječe i hoće li biti pušten na slobodu uz jamčevinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U 11,00 sati održat će se jednosatna svečanost u Port Elizabethu uz obitelj i prijatelje u krematoriju koji može primiti do 120 ljudi", izjavio je Mike Steenkamp, ujak 29-godišnjeg modela koji je ubijen s četiri metka u Pistoriusovom domu u četvrtak.

Prema njegovim rijelima obitelj ubijene Reeve primila je izraze sućuti iz cijelog svijeta, a ispred kuće položene su gomile cvijeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čvrsto vjerujem u naš pravosudni sustav", dodao je Mike Steenkamp koji suosjeća i s obitelji Oscara Pistoriusa.

"Oni nisu mogli vidjeti što će se dogoditi, kao ni mi, a otac i majka ostaju otac i majka zauvijek i ne možete to povući".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istovremeno je njegov menažder otkazao sve nastupe 26-godišnjeg Pistoriusa, najpoznatijeg svjetskoga atletičara s hendikepom.

Jučer je objavljeno da je policija u Pistoriusovoj kući, pronašla okrvavljenu palicu za kriket. Izvor blizak istrazi kazao je da je ubijena Reeve Steenkamp osim prostrijelnih rana imala i teške ozljede glave. Zasad nije poznato čija je krv na palici za kriket. Južnoafrički mediji navode da policija barata s nekoliko pretpostavki, da je Pistorius svoju zaručnicu napao palicom za kriket, ili da je pak uz pomoć palice pokušao provaliti vrata od kupaonice gdje se njegova zaručnica zaključala. Također, moguće je da se je Reeva Steenkamp pokušala obraniti uz pomoć kriket palice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U četvrtak je policija u Pistoriusovoj kući pronašla mrtvu Reevu, koja je bila upucana u glavu, ruku i prsa, a okolnosti u kojima je došlo do tragedije nisu jasne. Prvo se sumnjalo da je Pistorius pucao u djevojku jer je mislio da se radi o provalniku, ali policija je odbacila takvu teoriju te je optužen za ubojstvo svoje zaručnice.

Pistorius je postao prvi sportaš s amputacijom koji je nastupio na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu i to na 400 metara plasiravši se u polufinale, a na Paraolimpijskim igrama je ukupno osvojio šest zlatnih medalja. Pistorius je rođen je s urođenom manom i prije prvog rođendana amputirane su mu noge ispod koljena. U srednjoj školi bavio se ragbijem, vaterpolom i tenisom, no najveće rezultate je postigao u atletici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo