ZABORAVLJIVI VLADAJUĆI / SDP-u prijeti pet milijuna kuna kazne!

Prvog ožujka strankama je istekao rok za prijavu financijskih izvještaja za prošlu godinu. Zanimljivo, ove je godine prijavu zaboravila na vrijeme poslati stranka koja je u ovoj aktivnosti inače godinama bila uredna, a to je SDP.

3.3.2013.
18:35
VOYO logo

Zakasnili nisu mnogo, no dovoljno za - probleme. SDP nije na vrijeme objavio financijski izvještaj za prošlu godinu. Prema Zakonu o financiranju političkih aktivnosti bili su to dužni napraviti do 1. ožujka. Priznaju grešku, iako za kašnjenje imaju opravdanje.

"Osoba koja je to trebala realizirati je hitno hospitalizirana i operirana, mi smo o tome obavijestili nadležne institucije. Dakle, nešto što u životu ne možete predvidjeti. Nema nikakvog skrivanja, sve je jasno transparentno i podložno ocjeni svih", kaže MirandoMrsić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa je izvještaj objavljen danas na internetskim stranicama stranke. No SDP-u ipak prijete zakonske sankcije, odnosno gubitak tromjesečnog iznosa od svote koju trebaju dobiti iz državnog proračuna, što je oko 5 milijuna kuna. Mrsić kaže da su o problemima obavijestili sve koje trebaju, a zakon će - poštivati.

Odluče li se institucije na bilo što izuzev oštre kazne, u HDZ-u vjeruju da će to biti potvrda samo jednog:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To bi pokazalo da zakon ne vrijedi za sve", poručuje HDZ-ovac Ivan Šuker.

I dok im na političkom planu ne cvjetaju ruže, na financijskom je HDZ prošle godine bio itekako uspješan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostvarili su prihode od 36,9 milijuna kuna te rashode od 29,3 milijuna, što znači da su bili u plusu za 7,6 milijuna. SDP je prikupio 35 milijuna, potrošio malo više od 29 milijuna te godinu završio u plusu od 5,3 milijuna kuna. S prihodima od 12,5 milijuna kuna i rashodima od gotovo 10 milijuna, liberali su ostvarili višak od 2,6 milijuna.

No bez obzira na svoje kašnjenje, u SDP-u ne vjeruju da će ovime promijeniti svoju sliku u javnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što je posebno bitno je da je SDP uvijek transparentno poslovao i podnosio svoja izvješća i tu smo u odnosu na druge stranke uvijek bili puno puno ispred ostalih", uvjerava Gordan Maras.

Pitanje je samo - jesu li u prošlih godinu dana tu i ostali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo