GUST RASPORED / Papa se pomolio ispred čuvenog kipa Madone

U četvrtak ujutro Papa je posjetio baziliku svete Marije Velike. U 17 sati slavit će misu s ostalih 114 kardinala elektora u Sikstinskoj kapeli.

14.3.2013.
8:53
VOYO logo

Papa Franjo ima dosta gust raspored u prvim danima svog pontifikata, objavio je Vatikan u srijedu navečer.

Svoju prvu noć kao papa Franjo je proveo u Domu svete Marte, ali ne u jednostavnoj sobi u kakvima spavaju kardinali za vrijeme trajanja konklava, nego u prostranom trosobnom apartmanu 201, koji je Papi na raspolaganju dok se ne pripreme njegove odaje u Apostolskoj palači.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Argentinac Jorge Mario Bergoglio je novi papa

Franjo I. kleknuo pred vjernike i zatražio blagoslov

Papi je u mladosti odstranjeno plućno krilo

Cijeli svijet pozdravio izbor Bergoglia

Papa odbio sjesti na tron, a na večeru je došao autobusom

U četvrtak ujutro 'privatno' je posjetio baziliku svete Marije Velike, kako je sam najavio s lože bazilike svetog Petra. Novi papa Franjo pomolio se ispred čuvenog kipa Madone, zaštitnice Rima.

Otac Ludovico Melo, svećenik koji je molio zajedno s Papom, otkrio je medijima: "Obraćao nam se srdačno poput oca. Javili su nam 10 minuta ranije da Papa dolazi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP Images

U 17 sati slavit će misu s ostalih 114 kardinala elektora u Sikstinskoj kapeli.

U petak u 11 sati primit će cijeli Kardinalski zbor u Klementinskoj dvorani Apostolske palače. Sljedećeg dana, po nedavnoj ustanovljenoj tradiciji, sastat će se s novinarima akreditiranim u Vatikanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju u podne će okupljenima na Trgu svetog Petra izgovoriti svoj prvi angleus. Misa ustoličenja bit će 19. ožujka, na blagdan svetog Josipa, zaštitnika Crkve, u 9.30 u bazilici svetog Petra.

Vatikanski glasnovornik Federico Lombardi najavio da će se u predstojećim danima Franjo sastati sa svojim prethodnikom Benediktom XVI.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo