SUKOB MALOLJETNIKA / 'Ovo je martovski pogrom krčkih bogoslova'

Image

Nakon jučerašnjeg sukoba, prvo verbalnog, a potom i fizičkog, između maloljetnika s područja Kistanja i učenika bogoslovije manastira Krka, u kojemu je ozlijeđeno šest osoba, uprava bogoslovije u Krki najoštrije je osudila 'ničim izazvan' napad na svoje štićenike.

18.3.2013.
8:23
VOYO logo

Uprava bogoslovije u Krki priopćila je, nakon jučerašnjeg sukoba između maloljetnika s područja Kistanja i učenika te bogoslovije, kako se nada da će počinitelji biti izvedeni pred lice pravde i adekvatno kažnjeni.

"Uprava bogoslovije u Krki najoštrije osuđuje taj nemili događaj, jer on nije ničim izazvan. Brutalnim napadom na krčke bogoslove narušena je sigurnost i normalan rad naše bogoslovije", stoji u priopćenju objavljenom na mrežnim stranicama Dalmatinske eparhije Srpske pravoslavne crkve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nazivajući incident "martovskim pogromom krčkih bogoslova", uprava bogoslovije u svojem priopćenju nadalje ističe kako motiv može "jedino i isključivo biti vjerska i nacionalna mržnja", poručujući kako se najiskrenije nada da će nadležne državne institucije RH počinitelje privesti pravdi i adekvatno kazniti.

Iako napad doživljavaju kao veliko stradanje, ističu kako se kao pravoslavni kršćani moraju moliti Bogu za počinitelje tog zlodjela, "koje Hrvatsku ne vodi prema Europi, nego prema najmračnijim razdobljima ljudske civilizacije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sukobu u kojemu je sudjelovalo 13 osoba, sedam maloljetnih Kistanjaca i osam učenika bogoslovije, došlo je jučer poslijepodne oko 13 sati na cesti koja vodi od Bogoslovije "Sveta Tri Jerarha" u manastiru Krki prema selu Kistanje. Jedan je bogoslov zadobio teške tjelesne ozljede, a četvorica lakše, dok je u grupi maloljetnika s područja Kistanja jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo