podebljao državni proračun / Thompson se ipak primio novčanika i platio milijunski dug

Od kadroviranja vlasti bolje ide naplata poreznog duga. Državni proračun za više od milijun kuna podebljao je i Thompson. Učinio je to da bi izbjegao ovrhu nakon odbijanja žalbe u drugom stupnju. Inače, dugove plaćaju i oni s Linićeva stupa srama pa je dosada različitim postupcima utjerano 350 milijuna kuna.

26.3.2013.
18:42
VOYO logo

Umjesto mača Marko Perković Thompson konačno se primio novčanika i Poreznoj upravi ipak uplatio milijun i dvjesto tisuća kuna duga.

Dužan je bio zbog puno vrjednije imovine od prijavljenih prihoda, kao i zbog neprijavljivanja više od tri i pol milijuna kuna. I dok se do Thompsona danas nije moglo, njegov odvjetnik polugodišnji nadzor poreznika ne priznaje iako je Porezna uprava žalbu odbila. Uz to, potpuno neobjašnjivo, ne priznaje čak ni da je dug podmiren.

“Gospodin Perković nije dugovao nikakav porez niti ga danas duguje i tu prestaje svaka priča", prvotno je kazao odvjetnik Thompsona, Vatroslav Šego.

Iako je poslije priznao da je za milijun i dvjesto tisuća kuna Thompson podebljao državni proračun siguran je da će novac dobiti nazad jer su se žalili i Upravnom sudu.

“Kad uspije na Upravnom sudu u Zagrebu oborit njihova obrazlaganja koja nemaju veze s logikom jedanaestogodišnjaka onda će država njemu morati vratiti tih milijun i dvjesto plus dvanaest posto kamate”, naglasio je kasnije Šego.

U Poreznoj upravi nadaju se upravo suprotnom jer je samo u posljednjim tromjesečnim izračunima dug u cijelosti platilo 347 obveznika, a djelomično njih 951. Ukupno, dobrovoljno je tako uplaćeno više od 58 milijuna kuna. No, pomak od 31. srpnja prošle godine, kada je javno objavljen popis dužnika, mnogo je značajniji.

“U odnosu na prvu objavu do danas je Porezna uprava razno raznim postupcima naplate naplatila oko 350 milijuna kuna poreznih dugova. To je nekada bila porezna tajna, obzirom da je izmijenjen opći Porezni zakon to više nije tajna tako da javnost ima pravo znati tko duguje porez", pojasnio je zamjenik ravnateljice Porezne uprave, Zlatko Fabijančić.

Ako Thompsonov primjer nastave slijediti i drugi s liste dužnika, za državni proračun nema straha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo