TKO UVODI FISKALNE BLAGAJNE? / Kreće druga faza: Od ponedjeljka se širi fiskalizacija!

Uz postojećih 20-ak tisuća obveznika fiskalne blagajne morat će izdavati još njih 40 tisuća. Među njima i veterinari, mehaničari, odvjetnici i arhitekti. Iz Porezne uprave odmah najavljuju inspekcije i kažnjavanje neodgovornih.

28.3.2013.
18:45
VOYO logo

Za pregled kućnog ljubimca, baš kao i kod zamjene guma ili u malim trgovinama od ponedjeljka i na svim tim mjestima izdavat će se fiskalni računi.

"Za svaki pregled uvijek izdajemo račun tako da je nama apsolutno svejedno na koji način i u kojem obliku ljudi dobivaju račun", kaže veterinarka LanaAras.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, posla je imao njezin šef.

"Ovo je sada stara blagajna, 1. travnja kreće potpuno novo rješenje, to nas je koštalo dvije i pol tisuće kuna. Imamo također knjigu računa, koja je ovjerena od porezne uprave", kaže VatroslavKovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isto će morati imati trgovine na veliko i malo, radionice za popravak motornih vozila i motocikala te slobodna zanimanja.

Uz postojećih 20-ak tisuća obveznika, fiskalizaciju će tako morati provoditi i novih 40-ak tisuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Provode li svi fiskalzaciju, uz inspektore, i dalje će provjeravati građani skupljanjem računa. U Poreznu upravu stiglo je više od 50 tisuća kuverti, a prvo nagradno izvlačenje je u nedjelju. U nekom od idućih krugova naći se sigurno i neki ovakav račun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo