netransparentno trošenje / 'Holding je dio koruptivne hobotnice koja se hrani javnim novcem'

Image
Foto: PIXSELL

Nakon što je jučer Sindikat vozača ZET-a sablaznio javnost svojim prijedlogom da kazna za švercanje u tramvaju bude tisuću kuna, danas je Laburist Branko Vukšić upozorio na korupciju u nabavki cipela za zaposlenike Zagrebačkog holdinga.

9.4.2013.
14:18
PIXSELL
VOYO logo

Potpredsjednik Hrvatskih laburista (HL) i kandidat te stranke za zagrebačkoga gradonačelnika na lokalnim izborima Branko Vukšić rekao je danas novinarima da je 'Zagrebački holding dio koruptivne hobotnice koja se još hrani obiljem javnog novca' te da SDP i Milan Bandić to dobro znaju.

Pokazavši radne cipele zaposlenika Zagrebačkog holdinga, rekao je na konferenciji za novinare kod štanda Hrvatskih laburista na Trgu bana Jelačića da one mogu poslužiti kao primjer korupcije jer su preko javne nabave plaćene 700 kuna po paru, a takve cipele svatko može kupiti u maloprodaji za 500 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitao se zašto institucije sustava to ne vide ili ne žele vidjeti te je istaknuo da je u Zagrebačkom holdingu sve po starom, jedino se glavni glumci smjenjuju u ulogama.

Vukšić je rekao da je državna revizija za 2011. godinu 'pročešljavala sve papire, poslovne planove, sektor javne nabave i računovodstvo' te je jasno pokazala da je sustav trošenja javnog novca netransparentan i upozorila na znatne mogućnosti korupcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL

(Foto: PIXSELL)

"Skandalozno stanje koje je revizija pokazala nastavlja se i dalje, a nitko ne reagira. Holding nije smanjio troškove niti je restrukturirao tvrtku", istaknuo je i dodao da novac 'i dalje curi na sve strane u pojedinim podružnicama', pa tako i u ZET-u, u kojemu nije provedena reorganizacija poslovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cipele su samo kap u moru novca koji curi kroz javnu nabavu. Možemo tek slutiti koliko novca nestaje u magli poslova koji su vrijedni desetke ili stotine milijuna kuna", istaknuo je i dodao kako je ključno pitanje zašto nitko ne reagira te zašto institucije sustava, kao što je Državno odvjetništvo, ne rade svoj posao.

"Možda bi s cipelama od 700 kuna konačno netko trebao otići u Remetinec, to je prvi korak do raščišćavanja stanja u gradu Zagrebu i Holdingu", zaključio je Vukšić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo