UBIJENI NA SPAVANJU / Krvavi pokolj u Srbiji: Nisu se stigli ni razbuditi, a već su bili mrtvi

Zvjerski scenarij masovnog ubojstva stigao je i na naše prostore. Ono o čemu smo dosad slušali, uglavnom iz Amerike, dogodilo se jutros u susjednoj Srbiji. 60-ogodišnji Ljubiša prvo je ubio vlastita sina, a potom još 12-ero rođaka. Među njima i dvogodišnje dijete.

9.4.2013.
18:15
VOYO logo

Kao što to često biva u ovakvim tragedijama – Ljubiša je, kažu susjedi, bio divan čovjek. Miran, dobar i vrijedan. I nikome još nije jasno zašto je, u pet ujutro, odlučio prvo poubijati vlastitu obitelj, a potom i bližu rodbinu.  

"Čula sam što se dogodilo i došla sam ovamo, no policija me ne pušta. Kažu da su mi mrtvi i majka i otac", potreseno je rekla kći žrtava Gordana Petronijević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam išla da uzmem mlijeko kad sam vidjela ovog dečka Ješića kako leži u gaćama nasred avlije ubijen", u šoku je susjeda Stanica Kostadinović.

Prvo je ubio svog 42-godišnjeg sina, a onda nastavio ubilački pohod. U malom selu Velika Ivanča naišao je na samo jedna zaključana vrata. Tog je rođaka ubio čim mu je otvorio. Ostali se nisu stigli niti razbuditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Masakr u Srbiji počinio sudionik rata u Slavoniji 1991.

"Tragično je to da smo zatekli na licu mjesta majku, 92. godište s djetetom od dvije godine koji su ubijeni. Može se reći da su sve osobe ubijene na spavanju", rekao je direktor policije Srbije Milorad Veljović.

Tko zna koliko bi još ljudi poubijao da supruga nije nazvala policiju. Kad je čuo da razgovara s njima, upucao je i nju i sebe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Njeno stanje je teško, nastavlja se dijagnostika. Treća osoba koja je stigla je Ljubomir Bogdanović, također 53. godište, upucan u glavu i još bez svijesti", izjavio je liječnik Zlatibor Lončar.

I dok se monstrum u beogradskoj bolnici bori za život, svi se pitaju što normalnog čovjeka natjera na ovakav masakr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Oni su do prošle godine radili u nekoj slovenskoj firmi, a prošle godine su bez posla ostali i on i sin. Navodno se radilo o vrijednim radnicima", kaže Veljović.

Policija sumnja i na PTSP, budući da je Ljubiša ’91. ratovao po Slavoniji. Ljubiša nije bio psihički bolestan, a dozvolu za držanje oružja imao je još od 1981. godine. Susjedi, pak, prije vjeruju da se dogodio trenutak ludila. Trenutak zbog kojeg se pitate što to skriva vaš mirni prvi susjed koji je u stanju, iz samo njemu znanih razloga, na spavanju ubiti 13 nevinih ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Općina je proglasila dan žalosti, a u Srbiji ne pamte ovakav zločin - zbog kojeg se sastala čak i Vlada. Premijer, kojeg nije bilo, iz Mostara je osudio zločin.

“Potrebno je da se malo više pažnje obrati i na neke druge stvari u društvu, a ne samo politički rad. Potrebni su redovni pregledi pitanja izdavanja dozvola”, kaže srpski premijer Ivica Dačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo