ŽIVCI ILI DOGOVORENE OBAVEZE? / Zoran Milanović izjurio iz sabornice!

U trenutku dok je Jandroković govorio premijeru kako se nitko dosad nije ovako ponašao i omalovažavao Sabor, Zoran Milanović je izjurio iz sabornice. Vlada je kasnije uputila priopćenje da je premijer napustio prostorije Sabora zbog unaprijed dogovorenih obveza.

10.4.2013.
13:51
VOYO logo

Burno jutro u Saboru, nastavljeno je i poslijepodne. Nakon žestokog okršaja oporbe i premijera Zorana Milanovića, bivši ministar vanjskih poslova Gordan Jandroković ga je napao da se nitko dosad nije ovako ponašao i omalovažavao Sabor.

"Poštujem vas kao korektnog čovjeka, ali mi vas je žao zbog situacije u koju ste dovedeni. Ovo što se događa u Hrvatskom saboru se nikada prije nije događalo. Predsjednik Vlade vam tu otvoreno, mašući rukom, diktira što ćete i kako raditi. Niti smo konstruktivni niti smo produktivni. Ne želim više sudjelovati u tome da premijer izbjegava pitanja i ovdje se radi cirkus. Imamo premijera koji virtualno vodi zemlju. Zatvori se u svoju sobu i čita knjige i nema pojma kakvo je stanje na terenu", započeo je Jandroković.

"On govori o velikoj strategiji jer je jedino o čemu zna govoriti. Ne razumije kakvo je stanje u Republici Hrvatskoj", žestoko je govorio bivši ministar vanjskih poslova.

U tom trenutku se dogodilo neočekivano - Milanović se ustao i izjurio iz sabornice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

To se nikada prije nije dogodilo. Zastupnici su ostali zbunjeni reakcijom predsjednika Vlade. Neki su nakon toga zapljeskali, a predsjednik Sabora je dodao kako je sve ovo 'dio demokratskih procesa'.

Tomislav Karamarko je kazao kako je Milanovićevo ponašanje nečuveno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerojatno je mrzovoljan jer nema odgovor ni na jedan problem. Ovakvim ponašanjem je ponizio predsjednika Sabora", naglasio je šef HDZ-a.

Na ovu situaciju reagirala je i Vladina služba za odnose s javnošću, a mi vam njihovo priopćenje prenosimo u cjelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović odgovorio je na sva pitanja koja su mu trebala biti upućena na aktualnom prijepodnevu.

Budući da se uvijek unaprijed zna koliko pitanja će dobiti svaki pojedini ministar, pa tako i predsjednik Vlade RH, i kojim redoslijedom, nakon što su iscrpljena sva pitanja zastupnika upućena predsjedniku Vlade Milanoviću, zbog drugih unaprijed dogovorenih obveza predsjednik Vlade napustio je Sabornicu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Karamarko: Milanović gubi živce

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik HDZ-a TomislavKaramarko optužio je danas premijera Zorana Milanovića za osobno dezavuiranje saborskih zastupnika, a predsjednika Sabora Josipa Leku da "vrijeđa Hrvatski sabor, jer je mali asistent i statist u predstavama koje aranžira Milanović".

"Milanović ne zna odgovoriti na pitanje, vrijeđa, gubi živce, ne može se kontrolirati i to nije u redu", rekao je Karamarko novinarima, nakon što je Milanović bez objašnjenja napustio sjednicu Sabora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ustvrdio je da Milanović "intervenira u Saborski poslovnik", umjesto da odgovara na pitanja koja mu postavljaju zastupnici.

"Čini mi se da je to jedan imperativan ton koji isijava, jedna prepotencija koja nije dobra. Doista se brinem, a napuštanje Sabora vrhunac je svega", rekao je Karamarko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenio je i da je današnje aktualno prijepodne "repriza svih ostalih, koje su neki mediji proglašavali Milanovićevim trijumfom".

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo