POBJEDNICI I GUBITNICI / Kako se slavilo, ali i tugovalo u izbornoj noći?

'Pobjeda, pobjeda, pobjeda', odzvanjalo je u izbornoj noći u stožeru HDZ-a, dok je na Iblerovom trgu s novim rezultatima rasla i nevjerica.

15.4.2013.
18:35
VOYO logo

"Pobjeda, pobjeda, pobjeda", odzvanjalo je u izbornoj noći u stožeru HDZ-a.

A večer je počela - potpuno drugačije. Potaknut anketama i lošim stranačkim rejtingom, HDZ je u izbornu noć ušao - oprezno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki rezultat u kojem bi dobili pet zastupnika bio bi vrlo, vrlo dobar za HDZ", govorio je tada GordanJandroković.

Na Iblerovom trgu - neobična atmosfera. Hrana se služila usamljenim koalicijskim partnerima, jer SDP-ovci su večer proveli zabavljeni sami sobom, u stranačkom kafiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rezultati su stizali, nevjerica rasla, a prostor namijenjen službenom dočeku zjapio je prazan. Sve do trenutka kada je poraz postao - činjenica.

Stao je tada Milanović pred novinare, a premijerova čestitka do pobjednika je brzo stigla. Svi problemi TomislavaKaramarka odmah su pali u drugi plan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kako se vladajućima dogodio ovakav poraz?

"Posao koji radimo je, po mom mišljenju, prvoklasan. I kao vlada, i kao europski projekt kojeg smo zbilja odradili dobro. No, nismo ga dobro ili bar ne dovoljno dobro prenijeli biračima", smatra Vesna Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa je stoga šok vladajućih bilo teško skriti.

Izvjesno oduševljenje vladalo je u stožeru laburista, čiji je NikolaVuljanić ušao u europarlament. No, slavlje HDZ-a ipak je bilo teško nadmašiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo