Dvadeset i sedam žena / Bandić okupio poznata imena na svojoj listi

U ponoć istječe rok za predaju kandidatura za lokalne izbore koji će se održati 19. svibnja. Do 4. svibnja bit će objavljene kandidacijske liste a onda od 5. do 17 . svibnja traje predizborna kampanja. Najneizvjesnija borba vodit će se u Zagrebu gdje su aktualni gradonačelnik i njegov najjači protukandidat predstavili svoje ljude.

2.5.2013.
18:54
VOYO logo

Jesu li pale na njegov šarm ili je u pitanju nešto drugo? Pola liste Milana Bandića za Gradsku skupštinu su žene, 27 imena iz područja znanosti, estrade i sporta.

Bandić je tako okupio i olimpijsku pobjednicu Sandru Perković, bivšu ministricu zdravstva Anu Stavljenić Rukavinu, balerinu Almiru Osmanović te opernu pjevačicu Sandru Bagarić ali i književnicu Milanu Vuković Runjić koja je od Grada dobila obećanje da njezina knjižara neće biti deložirana.

Bandićev kandidat za predsjednika skupštine bivši je  HDZ-ov ministar Davor Štern, dok kao dogradonačelnice kandidiraju povjesničarka umjetnosti Vesna Kusin i nekadašnja  ekonomska savjetnica bivše premijerke Kosor Sandra Švaljek.

Ni koalicijska lista SDP-a, HNS-a i HSU-u ne zaostaje po broju žena, ima ih čak 23. No, Rajko Ostojić poručuje - nismo za estradizaciju - izabrali smo  stručnjake.

Nositelj liste Davor Bernardić kao aktualni predsjednik Gradske skupštine  poručuje: dosta je skupštinara estradnih zvijezda koji se na poslu pojave jedanput na godinu.

Kandidati za Ostojićeve zamjenike su Igor Rađenović poznat po borbi protiv korupcije, te HNS-ovac Tomislav Stojak. Na listi je i  predsjednik JANAF-a HNS-ovac Dragan Kovačević.

Nakon predaje lista, za Bandića i Ostojića počinje otvorena borba za prvog čovjeka hrvatske metropole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo