UZNEMIRUJUĆI VIDEO / Masakrirali vojnika i tražili od prolaznika da ih snimaju!

Image
Foto: Screenshot (Youtube)

Prema očevicima, dvojica muškaraca naoružana mačetom i vatrenim oružjem napali su i ubili trećeg, navodno pripadnika britanske vojske.

22.5.2013.
20:15
Screenshot (Youtube)
VOYO logo

Jedan muškarac je poginuo, a dvojica su teško ozlijeđena nakon sukoba u južnom Londonu. Prema očevicima, dvojica muškaraca naoružana mačetom i vatrenim oružjem napali su i ubili trećeg, navodno pripadnika britanske vojske.

Tijelo su odvukli na cestu te su, mašući oružjem, od šokiranih prolaznika tražili da ih fotografiraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ITV News je prenio snimku na kojoj jedan od muškaraca pred kamerom s krvavim rukama opravdava ubojstvo te se ispričava što su ljudi morali gledati kako osakaćuju žrtvu.

U videu napadač također iznosi i niz političkih argumenata za zločin koji je upravo počinio.

Nedugo zatim na mjesto zločina stiglo je nekoliko policijskih ophodnji. Uslijedio je kraći oružani obračun u kojemu su obojica napadača dobila metak. Prebačeni su u bolnicu, a jedan od njih je u kritičnom stanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Britanski premijer DavidCameron osudio je u srijedu u Parizu "barbarski čin" i "strašan zločin (...) koji je očito teroristički", nakon ubojstva čovjeka za kojeg svjedoci kažu da je vojnik.

"Ono što se danas dogodilo u predgrađu Londona je barbarski čin i strašan zločin" te "izgred koji je očito teroristički", rekao je David Cameron na tiskovnoj konferenciji u Elizejskoj palači u društvu s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razumije se da smo zaprepašteni (...), policija je ranila dvije osobe koje su napale vojnika. U tijeku je sastanak. Prikupljamo informacije. Policija i sigurnosne službe Velike Britanije imat će na raspolaganju sve što im bude potrebno", dodao je britanski premijer.

Najavio je povratak u London još večeras kako bi pripremio još jednu takvu sjednicu planiranu za četvrtak ujutro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U mislima smo sa žrtvom, njezinom obitelji i prijateljima", kazao je, dodavši da Britanija "neće nikada popustiti pred prijetnjama" terorista. "U britanskom je duhu nikada ne pokleknuti pred takvim napadima. Teroristi neće nikada pobijediti", istaknuo je.

Glasnogovornik policije na upit France Pressea nije htio reći je li riječ o terorističkom napadu, kao što je izvijestilo više britanskih medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policajci su zapucali na dvojicu muškaraca koji su, kako se čini, nosili oružje. Primljeni su u dvije londonske bolnice radi liječenja", rekao je kratko na tiskovnoj konferenciji Simon Letchford, čelnik Scotland Yarda.

Svjedoci čije izjave prenose mediji rekli su da su čuli kako napadači izvikuju "Allah Akbar", odnosno "Bog je velik!". Drugi su, kako prenosi agencija Press Association, izvijestili da je žrtvi odrubljena glava mačetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija nije htjela komentirati te informacije.

"Mislimo da je žrtva jedan vojnik. Nisu nam poznate okolnosti nesreće", rekao je medijima nešto ranije zastupnik Woolwicha i Greenwicha nakon razgovora s policijskim čelnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policija je morala intervenirati kako bi ih pokušala zaustaviti", dodao je zastupnik.

Usto je rekao da je na mjestu događaja pronađeno različito oružje, među kojima vatreno oružje, noževi i mačeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo