STRAVA U HRVATSKOJ KOSTAJNICI / Nesretna žena stalno je prijavljivala nasilje i prijetnje ubojstvom!

'Zbog dugogodišnjeg nasilja Blaženka Slabinjac svojedobno je napustila partnera kako bi počela s djecom novi život bez nasilja. Opetovano je policiji prijavljivala nasilje i prijetnje ubojstvom, te je iz istog razloga prošle godine intervenirala i specijalna policija', navodi u izjavi za javnost Autonomna ženska kuća.

12.6.2013.
18:50
VOYO logo

Autonomna ženska kuća zahtijeva hitnu i detaljnu istragu suodgovornih vezano za dvostruko ubojstvo u Graboštanima, a takvima smatra izravno nadređene u Ravnateljstvu policije gdje je ubojica bio zaposlen, a za one koji su 'nečinjenjem' pridonijeli tragediji traži "najstrožu sankciju".

Tragedija se dogodila sinoć oko 21 sat kraj mosta preko rijeke Sunje na cesti između Velikog Krčeva i Graboštana u općini Majur, kada je Mario Slabinjac, službenik Ravnateljstva policije MUP-a, svojim vozilom presreo i zaustavio automobil kojim se iz Krčeva vraćao 45-godišnji Ivica Hajduković sa svojom prijateljicom Blaženkom Slabinjac, njene dvije kćeri od osam i devet godina, te svojim 17-godišnjim sinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slabinjac je potom iz prtljažnika izvadio automatsku pušku i počeo pucati po automobilu te na mjestu ubio bivšu suprugu Blaženku Slabinjac, i Hajdukovića, dok troje djece nije ozlijeđeno.

"Zbog dugogodišnjeg nasilja Blaženka Slabinjac svojedobno je napustila partnera kako bi počela s djecom novi život bez nasilja. Opetovano je policiji prijavljivala nasilje i prijetnje ubojstvom, te je iz istog razloga prošle godine intervenirala i specijalna policija", navodi u izjavi za javnost Autonomna ženska kuća, nevladina, neprofitna organizacija, čija je glavna aktivnost osiguravanje sigurnog mjesta za žene i njihovu djecu koji su preživjele zlostavljanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

(FOTO: Nikola Cutuk/PIXSELL)

Ravnateljstvo policije MUP-a, Autonomna ženska kuća pita "koje su mjere poduzete nakon intervencije specijalne policije, je li ubojica sankcioniran - stegovno, kao službena osoba, i kazneno zbog nasilja i prijetnji ubojstvom, te zašto institucije države ne primjenjuju zakone redovito i dosljedno kako bi zaštitili žrtve od nasilja i prevenirali ubojstva?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocijenivši da "institucije države bagateliziraju nasilje nad ženama i djecom i ne smatraju ga ozbiljnim društvenim problemom", ta organizacija zahtijeva "najstrožu sankciju za nadređene koji su svojim nečinjenjem pridonijeli dvostrukom ubojstvu", kao i činjenici da je troje malodobne djece ostalo bez majke i oca.

"Hoće li i ova tragedija, kao i sve dosadašnje ostati nesankcionirana", pitaju se aktivistkinje Autonomne ženske kuće Zagreb. "Bilo bi to skandalozno!!!", zaključuje se u izjavi koju u ime Autonomne ženske kuće potpisuje Neva Toelle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je imao problema u obitelji i zbog toga i stegovno odgovarao, bio je i suspendiran, ali nakon očevida imat ćemo više informacija", kaže, pak, glavni ravnatelj policije Vlado Dominić.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo