loše vijesti za pušače / Linić: Proizvođači duhana su pokrali državni proračun!

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Zato sada uvodimo sustav kontrole zaliha cigareta, čime će proizvođači i trgovci morati popisati apsolutno sve što imaju na skladištu. Markica postaje potpuno nebitna, odnosno maloprodajna cijena više neće biti istaknuta na markici', pojasnio je ministar financija.

20.6.2013.
11:24
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

"Izmjenama zakona o trošarinama želimo onemogućiti stvaranje spekulativnih zaliha radi izbjegavanja plaćanja trošarina, a upravo to se dogodilo u zadnja dva povećanja trošarina", komentirao je na današnjoj sjednici Vlade prijedlog izmjene Zakona o trošarinama ministar financija Slavko Linić.

"Proizvođači duhana su uslijed našeg povećanja prošle godine pokupovali sve zalihe markica. Očito su imali informaciju na vrijeme, potpuno su nam ispraznili skladišta. Pokrali su državni proračun", bio je oštar Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi Zakon o trošarinama između ostalog će uključivati i markice na cigaretama na kojima neće biti cijene, čime se želi spriječiti da ih se i dalje prodaje po starim cijenama.

"Zato sada uvodimo sustav kontrole zaliha cigareta, čime će proizvođači i trgovci morati popisati apsolutno sve što imaju na skladištu. Markica postaje potpuno nebitna, odnosno maloprodajna cijena više neće biti istaknuta na markici", pojasnio je ministar financija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Zoran Milanović, nakon kontriranja Branko Grčiću, prokomentirao je i Linićevu izjavu.

"Pa dobro kolega, ne bi baš rekao da su pokrali proračun, jednostavno su bili brži od nas", ublažio je Linićeve riječi Milanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo