LOV NA LAŽNE INVALIDE / 'Invalidske mirovine su rezultat pljačke'

Image

'Imamo previsok postotak invalida. Niti smo mi bolesna nacija, niti su u Hrvatskoj uvjeti rada tako loši da bi imali toliko invalidskih mirovina. One su rezultat pljačke i privatizacije kada se ljude tjeralo u prijevremene mirovine', poručio je ministar Mrsić.

5.9.2013.
11:06
VOYO logo

Jedna od najzanimljivijih tema na dnevnom redu sjednice Vlade bio je prijedlog Uredbe o dopunama Zakona o mirovinskom osiguranju čime se želi isključiti pokušaje svake zloupotrebe medicinske dokumentacije u postupku utvrđivanja prava na osnovi invalidnosti.

Cilj je omogućiti učinkovitiji nadzor i kontrolu korištenja prava iz mirovinskog osiguranja i na mirovinsko osiguranje te isplate svih mirovinskih primanja. Prijedlog je predstavio ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imamo previsok postotak invalida. Niti smo mi bolesna nacija, niti su u Hrvatskoj uvjeti rada tako loši da bi imali toliko invalidskih mirovina. One su rezultat pljačke i privatizacije kada se ljude tjeralo u prijevremene mirovine, ali je bilo i onih koji su ih lažirali. Sjetimo se samo sudskih procesa, afere Rubalo...", počeo je Mrsić.

"Sve one koji su pokušavali dobiti mirovinu temeljem ucjene, mita i lažiranja, kao i svi oni koji sada imaju invalidske mirovine dobivene temeljem nevjerodostojne dokumentacije, idu na provjeru. Već postoji neovisno tijelo u Ministarstvu", dodao je ministar rada i mirovinskog sustava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osniva se centar za medicinsko vještačenje gdje će se ulaziti kao broj, a ne kao ime i prezime, pa će se tek naknadno reagirati. Imali smo slučajeva gdje se temeljem samo jednog nalaza specijaliste išlo u mirovinu, gdje bi nalaz bio u petak, a u ponedjeljak rješenje. Toga više neće biti, krećemo u obračun", poručio je Mrsić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo