STIŽE POMOĆ HRABROM TATI / Neon bi uskoro mogao biti sa svojom djevojčicom!

Od objavljivanja priče Neon prima pozive iz svih dijelova Hrvatske, prima pakete s hranom, igračkama i namještajem. Danas je otvorio tekući i devizni račun na ime svoje kćeri pa se, tako, novčane donacije ubuduće neće morati slati poštom.

23.9.2013.
15:21
VOYO logo

Nevjerojatna je ova Hrvatska! Dovoljna je samo jedna priča da se pokrene vojska dobrih ljudi i u samo nekoliko dana napravi čudo! A baš to dogodilo se ovog vikenda neutješnom ocu Neonu! Facebook je doslovce bio preplavljen akcijama pomoći.

"Hvala onima koji su mi javili, koji su u teškoj situaciji pa barem pet kuna što će poslati", rekao je Neon Mathes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, u našu se redakciju krajem prošlog tjedna javio samohrani otac koji želi vratiti svoju trogodišnju kćer, koju je nedavno predao udomiteljima. Ali, ne zbog toga što se o njoj nije htio, nego jednostavno nije mogao brinuti.

Supruga se nikako nije mogla pomiriti sa siromaštvom. Ostavila ga je i sa sobom odvela mlađe dijete. Bivši branitelj, s mirovinom opterećenom kreditima, pred zimu je donio najgoru odluku u životu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko nije mogao zažmiriti na suze oca koji je mjesecima živio od kruha i masti. Neon se nije dao, stao je pred kamere i zatražio pomoć. I u tome uspio. Jer, zemlja se pokrenula kako bi neutješnom ocu vratila kćer.

Vinko Marić živi u Švicarskoj i ovih dana boravi u Hrvatskoj. Čim je čuo za Neonovu sudbinu, iz Sesvetskog Kraljevca je doputovao na istok Hrvatske. Nije mnogo razmišljao i odlučio je financirati obnovu Neonove trošne kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Već smo puno toga učinili. Ići ćemo do kraja. Sanacija cijele kuće, krova, sanitarija, poda. Jer je to sve trošno i puno vlage i to nisu uvjeti za živjeti", rekao je Marić.

Hrana, igračke, namještaj. Paketi pomoći stižu sa svih strana. Neon je neke donatore čak morao odbiti jer u ovu malu kuću ne stane sve što mu se nudi. Cijeli dan je na telefonu i odgovara na pozive dobrih ljudi.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Po mome bi to trebalo biti sve do Božića rješeno, topao dom. On bi trebao dočeti sa svojiom kćerkom topao i sretan Božić", kaže Marić.

Dok traje obnova kuće, Neon će živjeti u podstanarstvu i, kako doznajemo, pitanje je trenutka kada će mu se tamo pridružiti njegova djevojčica. "Očekujem već danas, ako Bog dragi da, da nađem smještaj za nju", kaže Neon.

Prije samo tri dana Neon je bio očajan. Danas je na njegovu licu osmijeh. Jer, njegova se misija polako privodi kraju. Neon je bogat čovjek, ali ne zbog novca koji mu pristiže iz svih dijelova Hrvatske, nego zbog nevjerojatne humanosti koja mu je omogućila novi početak s njegovom ljubimicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je otvorio tekući i devizni račun na ime svoje kćeri pa se, tako, novčane donacije ubuduće neće morati slati poštom. Uplate sada možete vršiti na ime njegove kćeri:

Nea Mathes

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Braće Radić 8

31 309 Kneževi vinogradi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TEKUĆI RAČUN

PBZ  HR57 2340 0093 2181 4211 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DEVIZNI RAČUN

HR69 2340 0093 2181 4218 5

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SWIFT adresa (BIC) Privredne banke Zagreb d.d.: PBZGHR2X


Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo