NAPOKON DOGOVOR / Milanović ima sastanak sa Stožerom u četvrtak u Vukovaru

Čini se da će hrvatski premijer puno ranije u Vukovar nego što je prvotno bilo planirano. Posredovanjem ministra branitelja Predraga Matića, u sjedište Stožer za obranu hrvatskog Vukovara stigao je e-mail iz Vlade u kojem se predlaže sastanak u četvrtak u Vukovaru.

15.10.2013.
16:05
VOYO logo

Ministar branitelja Predrag Matić uputio je pismo predsjedniku Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, Tomislavu Josiću, u kojem predlaže posredovanje u sastanku Stožera s premijerom Zoranom Milanovićem u četvrtak u Vukovaru, na kojem bi se razgovaralo o stanju u gradu vezano uz problem postavljanja ploča s dvojezičnim natpisima, doznaje danas Hina u Vladi.

Matić kao posrednik predlaže da se sastanak održi u uredu vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe, 17. listopada u 18 sati, te da na njemu sudjeluju i predstavnici udruga branitelja i stradalnika iz Vukovara, doznaje se u Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovor na Matićevo pismo trebao bi biti poznat večeras budući da Stožer u 18 sati, doznaje Hina od njegovih predstavnika, ima sastanak na kojem će zauzeti stajalište.

Posljednja inicijativa, odnosno pismo, ministra Matića uslijedila je nakon jučerašnjeg ponovnog poziva premijera Milanovića na razgovor kako bi se riješilo pitanje uvođenja dvojezičnih ploča u Vukovaru, u kojem je premijer potvrdio i svoj dolazak u Vukovar na obilježavanje Dana sjećanja, 18. studenoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stožer za obranu hrvatskoga Vukovara prihvatio je poziv koji je službeno poslao ministar Matić u ime premijera. Održat će se u četvrtak u vikovarskom gradskom poglavarstvu u 18 sati.

Glasnogovornik stožera Igor Gavrić rekao je: prihvaćamo poziv goospodina Milanovića za sastanak u četvrtak u 18 sati u prostorijama grada Vukovara koji je preko svog predstavnika uputio stožeru. Unatoč neprimjerenim mjerama koje je poduzeo u vidu metalnih barikada i pojačanih postrojbi oklopljene interventne i specijalne policije. Unatoč uvredljivom ponašanju i retorici njegovog izaslanika tijekom sahrane posmrtnih ostataka hrvatskih mučenika iz Sotina tijekom koje je je i bio izvizdan. Napominjemo da kod ozbiljnog poziva na dijalog, neprimjerenim smatramo ove poteze. Činimo ovu žrtvu kako bi grad vukovar spasili od kaosa. Sutra će javiti premijeru koje će biti njihovo izaslanstvo. Drago im je što će dijalogom pokušati riješiti problem, ali ne odustaju od svojih zahtjeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo