DEMOLIRAN CIJELI KAT / Snažna eksplozija u stambenoj zgradi u Karlovcu!

Eksplozija je gotovo u cijelosti uništila gornji kat zgrade, a na mjesto nesreće je stiglo čak 10 vatrogasnih vozila.

25.10.2013.
8:44
VOYO logo

Vlasnica stana, koji je uslijed jake eksplozije potpuno razoren u jutrošnjoj eksploziji u Karlovcu, zadobila je lakše ozljede, a stanari 28 stanova su evakuirani zbog mogućih konstrukcijskih oštećenja zgrade.

Brigu o evakuiranim stanarima preuzeo je Hrvatski crveni križ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnica Hitne pomoći Gordana Kranjec, koja je pružila pomoć osamdesetogodišnjoj NevenkiBibaš, kazala je za ozljede da "nisu dramatične", te da će se od zadobivenih opekotina drugog stupnja brzo oporaviti. Sreća je da nakon eksplozije nije izbio požar.

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Oko zgrade u Vrazovoj ulici mnoštvo je ljudi, među kojima i velik dio stanara, od kojih mnogi u papučama i kućnoj odjeći. Njih su vatrogasci uz pomoć policije žurno obišli i izveli na sigurno. U stanu Nevenke Bubaš cijelom dužinom izbijen je vanjski zid, a budući da je taj stan na najvišem, trećem katu i krovna je deka od siline eksplozije popucala te ima velika uleknuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martin Barić, pročelnik karlovačkog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje, kazao je za Hinu da je vidno oštećeno osam stanova, ali da tek treba provjeriti statiku i sigurnost cijele zgrade u kojoj ima 28 stanova.

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Nikola Rogoz, direktor gradske tvrtke Inkasator, kojoj je djelatnost upravljanje nekretninama, potvrdio je Hini da je prva stručna procjena specijalista za statiku BrankaČordaševa nakon pregleda oštećenja da će sigurno biti potrebna rekonstrukcija dijela zgrade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očevid na mjestu eksplozije još nije započeo jer je potrebno obaviti podupiranje krovne betonske deke da tijekom očevida ne bi netko još i stradao. Za te je građevinske radove angažirana tvrtka koja i inače provodi žurne radove za grad Karlovac.

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Glasnogovornica grada AnaŽupančić kazala je da se trenutno obavlja popis osoba koje su danas ostale bez doma, a koje nemaju rodbinu niti prijatelje kod kojih bi se mogli smjestiti, a sačinjava se i popis gradskih stanova koji bi im se mogli dodijeliti na privremeno korištenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog te je hitnosti grad privremeno suspendirao natječaj za dodjelu stanova u gradskom vlasništvu po "općoj listi reda prvenstva" i "listi reda prvenstva za mlade".

No, na privremeno useljenje u gradske stanove stradali Karlovčani ne mogu očekivati prije utorka, kazao je zamjenik gradonačelnika Dubravko Delić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog te činjenice, sve građane koji se nisu snašli za smještaj na skrb je preuzeo gradski Crveni križ dok je za dvije osobe Centar za socijalnu skrb našao i udomiteljsku obitelj.

Razmjeri štete znat će se tek nakon što ovlašteni građevinski vještak Branko Čordašev dostavi gradu nalaz oštećenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo