UDAR NA SREDNJI SLOJ / Javni sukob na Vladi: Pusić protiv Linićevog prijedloga!

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

'Izvolite da izrazim rezervu glede ovog zakona. On ima direktne posljedice na ljude koji imaju plaću od 9 ili 10 tisuća kuna što je srednji sloj", zaustila je šefica HNS-a i pokrenula nimalo ugodnu raspravu na Vladi.

14.11.2013.
11:14
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

Predstavljajući nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak, s Nacrtom konačnog prijedloga zakona, ministar financija Slavko Linić objasnio je novosti koje se odnose na građane čiju prihodi prelaze poreznu osnovicu.

"Uvodi se obavezni podnošenje prijave poreza svih građana čiji prihodi prelaze poreznu osnovicu. To se puno više odnosi na menadžer, bankare s visokim naknadama, sve prihode koji su se dosad prikazivali kao drugi dohodak", obrazložio je Linić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Znači, porezna prijava kao u Americi, pa dobro...", dodao je premijer Milanović, no tada se iznenada za riječ javila potpredsjednica Vesna Pusić.

"Izvolite da izrazim rezervu glede ovog zakona. On ima direktne posljedice na ljude koji imaju plaću od 9 ili 10 tisuća kuna što je srednji sloj. Na ovaj način postoji opasnost da ugrozim sloj koji je pokretač društva", zaustila je šefica glavnog SDP-ovog partnera u Vladi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro, s tim i bez toga država neće propasti, ali meni se čini da ste vi ministre Vrdoljak bili u radnoj skupini?", pecnuo je premijer Milanović svoje koalicijske partnere prozvavši ministra gospodarstva.

"Nisam vidio ovaj zakon jer je stigao u utorak kasno navečer. Kao i niz drugih zakona koji na radne skupine dolaze u zadnji tren. Zbog toga došlo do ove situacije koja nije dramatična, ali treba raspraviti", uzvratio je nimalo diplomatski Vrdoljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znači li ovo da SDP i HNS ponovno nisu raspravili važne stvari, kao što bi bio red među koalicijskim partnerima, nego su svoje razmimoilaženje pokazali javno na samoj sjednici Vlade. Odgovorila je Vesna Pusićč nakon sjednice.

"Ne znam zašto svaki put kada mi o nečemu raspravljamo, vi to definirate kao problem. Nema nikakvih problema", poručio je šefica HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo