KORAČAO S NARODOM / Gotovina: Danas je sve ostalo sporedno, vrlo sporedno

'Vukovar je Grad heroj i danas smo došli pokloniti se žrtvi ovog grada i njegovim ljudima. S pijetetom odati počast našoj braći i sestrama. Sve ostalo je sporedno, vrlo sporedno', poručio je general Gotovina.

18.11.2013.
11:27
VOYO logo

U Vukovar je stigao i Ante Gotovina. General je uoči početka obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Vukovara viđen u koloni koja je izvan kruga bolnice, zajedno s generalima Ivanom Čermakom i Mladen Markačem. Kasnije je nastavio marširati s kolonom koju su spontano formirali članovi Stožera.

Pratite uživo zbivanja iz Vukovara

"Vukovar je Grad heroj i danas smo došli pokloniti se žrtvi ovog grada i njegovim ljudima. S pijetetom odati počast našoj braći i sestrama. Oni su branili svoje domove i domovinu", rekao je AnteGotovina koji je na pitanje što kaže o podjelama - odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas je sve ostalo sporedno, vrlo sporedno", izjavio je general te otkrio zašto se nije pridružio državnom protokolu.

"Ja sam s narodom, svi smo u koloni. To je jedna kolona. I svi smo zajedno, koliko god drukčije izgledalo nekome...", poručio je Gotovina te izrazio što osjeća sada kada je u Vukovaru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sretan sam i tužan... Sve je dobro ispred nas i sve ovisi o nama, a svi smo zajedno", još je jednom ponovio.

Prisjetio se da je 1991., kada je pao Vukovar, bio na ratištu u Novskoj.

"To je bila tuga i žalost, nismo se osjećali dobro. Digli smo glave i uspjeli smo. Uspjeli smo u pravnoj bitki, a uspjet ćemo i u gospodarskoj", kazao je Gotovina.

Ocijenio je da Haag pripada povijesti kao i Domovinski rat, ali je on u temeljima Hrvatske. "Trebaju nam uređeno društvo i gospodarski prosperitet", rekao je general Gotovina.

General MladenMarkač kazao je kako su došli biti uz ovaj narod. "Tužni smo, nismo samo sa žrtvama Vukovara, sa žrtvama smo cijele Hrvatske. Trebamo reći tko nam je to učinio, napokon moramo glasno reći tko je bio agresor, naglasio je general Markač.

General Čermak je rekao kako nisu došli u Vukovar nešto dijeliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo