KAMPANJA S OLTARA / 'Iziđite na referendum i zaokružite ZA'

Zadnje nedjelje prije referenduma o braku, kako se i očekivalo, s oltara crkava diljem zemlje upućen je poziv vjernicima da se izjasne pozitivno, kako bi se brak u Ustavu definirao kao životna zajednica muškarca i žene. Istovremeno Vlada je odustala od videospota kojim bi se službeno uključila u kampanju protiv.

24.11.2013.
18:35
VOYO logo

Poruka da se iziđe na referendum i zaokruži ZA ustavnu definiciju braka kao životne zajednice muškarca i žene išla je sa svih oltara. Ali, nije svugdje bila isključiva kao u propovijedi u osječkoj katedrali.

"Kazati ja sam vjernik i ići na misu, a ne podržavati takve stvari to znači nevjera! To znači gledati sa strane Isusa raspetoga na križu i briga me za tebe", poručio je nadbiskup đakovačko-osječki ĐuroHranić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjernicima su dijeljeni i leci inicijative "U ime obitelji", pa stava protiv doista nije bilo.

U svim je crkvama pročitana poruka biskupa i kardinala Bozanića da se iziđe na referendum i izjasni za. I vjernici u Zagrebu poruku su primili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inicijativa "U ime obitelji" predreferendumsku kampanju nastavila je u Zadru, gdje je snimljena milenijska fotografija u obliku njihova logotipa.

Oduševljeni nisu u kampanji "Građani glasaju protiv", u kojoj tvrde da iza inicijative "U ime obitelji" zapravo stoji političko pozicioniranje marginalne političke opcije, stranke Hrast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer još jednom poziva građane da, kako je rekao, glasaju za tuđe pravo na privatnost i sreću. Od ideje da se u ime Vlade objavi video spot protiv inicijative - odustalo se. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo