POGODOVANJE NAUŠTRB VJERNIKA / Župnik priznao: 'Željki Markić smo prodali zemljište ispod cijene!'

Image
Foto: Dubrovnik press

Velebna vila i prostrano zemljište koje je 2010. godine na otoku Šipanu kupila Željka Markić ne prestaje intrigirati javnost.

27.11.2013.
12:42
Dubrovnik press
VOYO logo

Posljednjih dana veliku je buru izazvala vijest kako čelnica inicijative 'U ime obitelji' Željka Markić posjeduje skupocjenu vilu na otoku Šipanu, ali i da je spomenuti objekt bespravno izgrađen.

Kao 'točka na i' stiglo je nenamjerno priznanje župnika iz Suđurđa na Šipanu, don SlavkaGrubišića, da je Dubrovačka biskupija pri prodaji zemljišta pogodovala kontroverznoj frontwomanici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru za Dubrovački dnevnik don Grubišić je izjavio kako je Crkva prodala zemljište po višestruko nižoj cijeni od tržišne. Više od 4600 metara kvadratnih tvrtka u vlasništvu Željke Markić platila je milijun i 140 tisuća kuna ili, prevedeno, mizernih 30-ak eura po kvadratu.

Najbizarnije u cijeloj priči je to što je župnik iz Suđurđa zapravo htio opravdati potez Crkve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vi novinari ste pravi lažovi! Zemljište oko kuće nije koštalo 100 eura po kvadratu kako ste vi napisali, nego 10 eura po kvadratu. Mi smo prvotno željeli prodati zemljište radi novaca koji su nam bili potrebni za obnovu mjesne crkve, ali nam je Biskupija to zabranila, te je naposljetku odlučeno da se proda Željki Markić", ispalio je don Grubišić Dubrovačkom dnevniku očito nesvjestan što je zapravo rekao.

Naime, cijene za slična zemljišta na otoku Šipanu kreću se oko 100 eura po kvadratu, no Crkva je radije odlučila napuniti džepove Željki Markić nego uzeti veću svotu i obnoviti župnu crkvu ili raditi u korist vjernika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema procjenama agenata za nekretnine, za velebnu vilu koju je platila nešto više od milijun kuna Željka Markić bi nakon obnove mogla dobiti nevjerojatnih 10 milijuna kuna!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo