teško je, nema se / Udar na prosvjetu: Ovaj mjesec ništa od novca za prijevoz

Image
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL

Ministarstvo obrazovanja obavijestilo je učitelje i profesore putnike kako im ovaj mjesec ne mogu isplatiti novac za putne troškove.

3.12.2013.
9:48
Goran Ferbezar/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što su obaviješteni kako neće dobiti božićnice, učiteljima i profesorima putnicima je stigao novi šok. Naime, Ministarstvo obrazovanja im je poslalo dopis da će im naknada za prijevoz za prosinac biti isplaćena tek u siječnju.

Dakle, putne troškove za odlazak do radnog mjesta u prosincu će učitelji i profesori morati plaćati sami. Radi se o iznosima od nekoliko stotina kuna do nekoliko tisuća kuna, ovisno u koliko škola rade i na kojoj udaljenosti.

"Prosinačke plaće bit će umanjene za prekovremeni rad, odnosno plaćanje zamjena u vremenskom razdoblju od deset dana. Plaće će biti manje od sto do šesto kuna", kazao je predsjednik Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu"Preporod" Željko Stipić.

Dodao je kako će poslati dopis Vladi da se ova tema što prije uvrsti na sjednicu te da se prosvjetarima isplate novci iz pričuve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavnici Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi, Sindikata kulture, Sindikata zaposlenih u HZZO-u te Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika parafirali su na sastanku u Ministarstvu rada i socijalne skrbi sporazum - dodatak II. temeljnom kolektivnom ugovoru prema kojem se te službe odriču božićnice za ovu i regresa za iduću godinu. Takav rasplet događaja samo potvrđuje da je kriza stavljena na radnička leđa, koja snose nelagodne posljedice lošeg upravljanja i vođenja gospodarstva i ekonomije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo