'HDZ je najjača stranka' / Karamarko: U Vukovaru su pobijedili autobusi!

Karamarko je okupljenima u središnjici HDZ-a kazao kako se stranka ima čemu veseliti, jer je osvojila vlast u 12 županija i 57 gradova.

2.6.2013.
23:30
VOYO logo

Jako žalim za Vukovarom, gdje su pobijedili autobusi, izjavio je večeras predsjednik HDZ-a TomislavKaramarko, komentirajući rezultate drugog kruga lokalnih izbora, na kojima je još jedan gradonačelnički mandat u Vukovaru osvojio SDP-ovac Željko Sabo, pobijedivši HDZ-ova Ivana Penavu.

Karamarko je okupljenima u središnjici HDZ-a kazao kako se stranka ima čemu veseliti, jer je osvojila vlast u 12 županija i 57 gradova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mogu reći da smo na izborima bili uvjerljivo najjači i da smo osvojili zavidan rezultat. Jako žalim za Vukovarom, u Vukovaru su pobijedili autobusi jer su preko granice dolazili ljudi koji su glasovali za koaliciju koja nas je porazila", kazao je Karamarko.

Osvrnuo se i na rezultate u Splitu, gdje je također pobijedio SDP-ov kandidat Ivo Baldasar, s nešto više od 600 glasova prednosti pred HDZ-ovim Vjekoslavom Ivaniševićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Splitu je bila hrabra i poštena borba, iako kolege koji su pobijedili kažu da je kampanja bila prljava. Ne mogu se nikako s time složiti. Mi nismo nabrajali što se nama priređivalo i radilo, ali to je sve skupa iza nas", rekao je Karamarko.

Image

Ponovio je da je HDZ ostvario vidan napredak u odnosu na rezultate od prije četiri godine, te pozvao okupljene da se prisjete gdje je stranka bila prije godinu dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sjetite se da su rekli, tvrdili i željeli da ćemo nakon poraza na parlamentarnim izborima postati marginalna stranka s pet, sedam ili deset posto. Mi smo se vratili u velikom stilu i napredujemo sve više. Dobili smo neke gradove koje nikada nismo imali. Naravno, neke smo izgubili, ali generalno gledajući mi smo doista pobjednici ovih izbora", ustvrdio je Karamarko.

Kazao je i kako "nije pošteno govoriti o velikim i malim gradovima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi gradove u Hrvatskoj ne dijelimo na velike i male. Nama je isto Belišće i Split, svaki građanin nam je jednako vrijedan", poručio je Karamarko.

Svim pobjednicima iz HDZ-a i koalicijskih stranaka čestitao je na rezultatu, te poručio da će HDZ na slijedećim izborima "garantirano biti još bolji".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo u rastu i ovo je izvanredna priprema za parlamentarne izbore. Naši kolege iz SDP-a su odahnuli kad su vidjeli da neće biti potpuno potopljeni i drago mi je da je to tako jer treba neko voditi vladu dok mi ne zatražimo prijevremene izbore" za kraj je kazao šef HDZ-a.

Više o lokalnim izborima pročitajte OVDJE!

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo