MISTERIJ RAZOTKRIVEN / Što nam sve donosi novi Facebook?

O ovome se priča posljednjih dana, no milijun i pol korisnika u Hrvatskoj svoje će Facebook Timeline profile postepeno dobivati. Sada je jasno, u svojoj revoluciji Facebook se nije toliko okrenuo tehnologiji koliko – našim emocijama.

28.9.2011.
20:33
VOYO logo

Iako u Hrvatskoj još nije službeno aktiviran, nestrpljivi Facebook korisnici uspjeli su dobiti Timeline - veliku novost na najvećoj društvenoj mreži.

Facebook je nedavno predstavio "Timeline", novi Facebook profil koji doista priča priču vašeg života, složen od fotografija, videa i statusa od danas pa sve do datuma vašeg rođenja.

Život je zapravo pretvoren u virtualni spomenar koji s novim opcijama predviđa i da recimo zabilježite gdje ste se razboljeli ili koju ste kost slomili.

"Ono što je zanimljivo je što će vam za svaku godinu, za svaki mjesec reći s kojim prijateljima ste nešto radili, ali isto tako s kim ste postali prijatelj na Facebooku, na kojim događajima ste bili, na koje događaje ste planirali ići, što ste lajkali", otkrio je Ivan Brezak Brkan s internetskog portala Netokracija.

Novost je i "Ticker", stupac koji bi trebao kontrolirati šumu informacija na naslovnici.

"On uzima samo kad netko nešto lajka, i komentare koji se postavljaju na nečiji status ili fotografiju ili video. Fora je u tome što možete vidjeti kada netko lajka na nečije kome vi niste prijatelj", pojasnio je Nikola Krajačić iz Netokracije.

Tako će još lakše ostvarivati nova prijateljstva, no važniju funkciju Ticker ima u SAD-u gdje će pomoću Netflix I Spotify servisa prikazivati koje filmove korisnici gledaju ili koju glazbu slušaju.

Korisnici će sve ove promjene vjerojatno kritizirati, ali će se na njih, kao i do sada, sigurno i priviknuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo