YES, HE CAN? / Obama u prvih 100 dana otvorio put nadi

Proteklo je prvih Obaminih stotinu dana u Ovalnom uredu. Recesija diljem svijeta i dalje kjuča, ali, barem Amerikanci, više nemaju tako pesimističan pogled prema budućnosti.

30.4.2009.
21:05
VOYO logo

WASHINGTON - Američki predsjednik Barack Obama, obilježavajući prvih 100 dana svojeg mandata, poručio je Amerikancima da je zemlja na pravom putu za izlazak iz recesije te da njegova administracija polaže "nove temelje za rast".

"Iza nas je dobar početak, ali to je tek početak. Ponosan sam na ono što smo postigli, ali nisam zadovoljan. Milijuni Amerikanaca i dalje su bez posla i domova, i još će ih biti izgubljeno prije nego što recesija završi", rekao je američki predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se raščišćavaju ruševine sadašnje recesije, ne može biti vraćanja na "gospodarstvo sagrađeno na hrpi pijeska, napuhanim cijenama kuća i maksimalnim minusima na kreditnim karticama, prezaduženim bankama i zastarjelim propisima, koji omogućuju da bezobzirnost nekolicine prijeti prosperitetu svih nas", naglasio je.

Obama u svojih prvih stotinu dana na vlasti možda nije okrenuo svijet naopačke, ali je svakako otvorio put nadi, što mu priznaje dosad pesimističan američki narod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o Obaminih prvih 100 dana doznajte u videoprilogu RTL-ovog Antonija Zavade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo