pripremite se / Očekuje nas pakleni tjedan s temperaturama i preko 35 stupnjeva!

Image
Foto: RTL

Pred nama je pakleni tjedan u kojem će, uz obilje sunca u cijeloj Hrvatskoj, temperature rasti i preko 35 stupnjeva!

21.7.2013.
15:59
RTL
VOYO logo

Ako ste za svoj godišnji odmor planirali iskoristiti drugu polovicu srpnja, dobro ste odabrali!

Naime, pred nama je pakleni tjedan u kojem će, uz obilje sunca u cijeloj Hrvatskoj, temperature rasti i preko 35 stupnjeva!

Pravo ljetno vrijeme zadržat će se širom zemlje i početkom novog tjedna. Na vedrom nebu tek će se povremeno pojaviti pokoji oblačak, pa će uz obilje sunca posvuda biti vrlo toplo ili vruće, piše meteo-info.

U kopnenim će predjelima puhati slab sjeveroistočni vjetar, samo će u sjeverozapadnim područjima danju biti i slabog istočnjaka i jugoistočnjaka.

Na Jadranu će biti umjerene i jake, ujutro podno Velebita i olujne bure, popodne sjeverozapadnog i zapadnog, na jugu Dalmacije ponegdje i jugozapadnog vjetra.

Jutro će u unutrašnjosti zemlje biti razmjerno svježe, s temperaturama od 11°C do 19°C, dok će obala i otoci imati između 19 i 25°C. Danju kopnene predjele očekuje između 24 i 30°C, a obalu, otoke i zaleđe Dalmacije od 28 do 32°C.

Image
Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL
Image
Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL



Pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće vrijeme očekuje se i u utorak. Povremeno će biti male, samo u najzapadnijim dijelovima unutrašnjosti i male do umjerene naoblake.

U unutrašnjosti će vjetar biti slab, većinom sjevernih, danju na sjeverozapadu unutrašnjosti i južnih smjerova.

Na Jadranu će ujutro mjestimice biti umjerene bure, danju uglavnom slabog, u Dalmaciji ponegdje slabog do umjerenog sjeverozapadnog i jugozapadnog vjetra.

U jutarnjim satima kopnena će Hrvatska imati od 12 do 18°C, morska između 18 i 25°C. U najtoplijem dijelu dana unutrašnjost zemlje očekuje između 25 i 32°C, a Jadran i predjele uz njega od 29 do 32°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualnu vremensku prognozu možete pratiti i OVDJE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo